Ga naar Content

Derde rode kaart op rij leidt nieuw verlies FC Volendam in: "Tuurlijk ben ik boos"

Na drie wedstrijden staat de teller voor de kersverse trainer van FC Volendam Rick Kruys nog op nul. Nadat in de eerdere nederlagen tegen De Graafschap en FC Emmen het eindsignaal al niet met elf man werd gehaald, incasseerden de Palingboeren ook tegen ADO Den Haag rood.  Na een domme tweede gele kaart moest verdediger Daniël Beukers halverwege de tweede helft het veld ruimen. Het leidde de 2-1 nederlaag in: "Hij beseft zelf ook dat dit niet kan."

FC Volendam-trainer Rick Kruys: "Ik kon wel door de grond zakken" - NH Sport/Menno Schilder

De armen van FC Volendam-trainer Rick Kruys gingen hoopvol de lucht in. Na de aansluitingstreffer van Henk Veerman gloorde er weer hoop voor de bezoekers, maar enkele minuten later liet Daniël Beukers na een overtreding zijn frustraties de vrije loop, waarna hij een tweede gele kaart ontving en kon inrukken.

Het elftal van Kruys, dat ook in de hofstad niet de beste indruk maakte, kon met tien tegen elf geen vuist meer maken en droop voor de derde competitiewedstrijd op rij af: "Ik heb het moment zelf niet gezien, maar aan zijn gezicht zag ik voldoende", aldus een boze Kruys.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam-debutant Mika van der Horst: "Ik probeer naar de ervaren jongens te kijken - NH Sport/Edward Dekker

Ondanks de nederlaag had de avond voor Mika van der Horst nog een mooi randje. De 19-jarige middenvelder maakte zijn debuut in de basis voor FC Volendam: "Ik had het niet zo snel verwacht. Vorige week maakte ik pas mijn debuut, dus ik had niet verwacht nu al te starten", aldus van der Horst, die de ondanks de eerste drie nederlagen nuchter in zijn schoenen blijft staan: "Ik ga niet forceren, de trainer zorgt er ook wel voor dat wij positief naar voren blijven kijken."

Versterkingen

FC Volendam-trainer Rick Kruys hoopt tegen het einde van de transferwindow nog op versterkingen. Brandley Kuwas, die eerder actief was voor FC Volendam en Elvis Manu trainen op dit moment mee. "Ze zouden niet meetrainen als ik er niets in zou zien, dus het zijn mogelijk zeker welkome versterkingen", aldus de trainer, die nog niet in paniek is maar wel zijn zorgen uit: "Het is niet gelukt om onze stempel te drukken, dus dat moet snel beter."

De volgende wedstrijd voor FC Volendam is volgende week zaterdag thuis tegen koploper TOP Oss. De vanavond afwezige Yannick Leliendal en Xavier Mbuyamba keren dan terug van een schorsing. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52