Ga naar Content

Reda Kharchouch terug bij Telstar en wil voetbalplezier hervinden na teleurstelling in Saoedi-Arabië

Met de kinderwagen naast zich ziet Reda Kharchouch zijn nieuwe ploeg, Telstar, winnen. De aanwinst is terug in Nederland en zoekt naar hernieuwd plezier in het voetbal. "Het kind is dichtbij Amsterdam, en ik wil mijn plezier terugvinden," zegt de aanvaller.

Reda Kharchouch met de kinderwagen naar Telstar - Foto: NH Sport / Frank van der Meijden

"Ik heb hier twee maanden in gezeten," vertelt Kharchouch in de radio-uitzending van NH Sport. Afgelopen jaar speelde hij in Saoedi-Arabië bij Al Bukiryah en Hajer FC. De recente geboorte van zijn kind maakte de keuze om terug te keren naar Nederland eenvoudig. "Dit heeft de doorslag gegeven. Ik wilde weer in mijn vertrouwde omgeving voetballen. En ik wilde het plezier terugvinden dat ik door blessures in het betaald voetbal nog niet echt heb ervaren. Telstar voelt voor mij als thuiskomen; één en één is dan twee."

Rare fratsen

Hoewel Kharchouch slechts een jaar in Saoedi-Arabië voetbalde, was hij vastberaden om daar te vertrekken. Wat aanvankelijk een mooi avontuur leek, eindigde in een grote teleurstelling. "In het begin had ik het naar mijn zin. Ik maakte goals, maar raakte vervolgens geblesseerd. Daarna gebeurde er dingen die je in de voetballerij niet tegenkomt."

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Pro Shots / Sjoerd Tullenaar

Zo werd hij gedwongen te spelen ondanks zijn blessure, omdat men vond dat hij het verschil kon maken. "Bovendien kon ik mijn vrouw niet naar Nederland laten komen toen ze hoogzwanger was. Ik heb de geboorte van mijn kind gemist. Ik ben een gevoelsmens en kan me snel ergeren aan zaken die niet goed gaan."

"Overal waar ik gevraagd werd om een balletje te trappen, kon je mij vinden."

Telstar-aanwinst Reda Kharchouch

Voor Kharchouch was de maat vol, en hij besloot te vertrekken. Terug in Nederland pakte hij het voetbal weer op zoals hij dat gewend was. "Ik heb van alles en nog wat gedaan. Ik ben nog steeds een jongen van de straat. Zonder contract kon ik spelen waar en wanneer ik maar wilde. Overal waar ik gevraagd werd om een balletje te trappen, was ik te vinden."

Sterke aanvalslinie

Met de komst van Kharchouch zit Telstar plotseling ruim in de aanvallers. Met Youssef El Kachati en Zakaria Eddahchouri hebben de Witte Leeuwen al een sterk aanvalstrio. De komst van Kharchouch maakt de concurrentiestrijd nog spannender. "Dit is echt een topaanval. Ik hoop dat Zaka blijft. Men zegt vaak dat Telstar de beste aanvallers heeft. Ik denk dat we met verschillende duo's kunnen spelen. Youssef, Zaka en ik kunnen op verschillende posities uit de voeten. Voor mij draait het om scoren, Telstar aan punten helpen en Velsen weer op zijn kop zetten."

Als het papierwerk rond is, kan Kharchouch vrijdag al voor Telstar in actie komen, wanneer de ploeg van Anthony Correia het opneemt tegen Jong AZ.

Lees ook