Scorende en jarige Jayden Addai moet werken aan randzaken: "Weet dat ik het kan"

Met een assist en een treffer gaf Jayden Addai zichzelf mooie cadeaus op zijn verjaardag. De kersverse 19-jarige aanvaller liet in de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-1) zien over veel kwaliteiten te beschikken. Toch beseft Addai dat hij zich op aantal vlakken moet verbeteren om te slagen in de top. "Ik moet werken aan mijn randzaken."

Jayden Addai scoort op z'n verjaardag voor Jong AZ - NH Nieuws

"Het is heerlijk om te scoren op m'n verjaardag", vertelt Jayden Addai vlak na de overwinning op FC Dordrecht. "Het was wel het mooiste cadeau op mijn verjaardag, al ga ik straks ook met mijn moeder en vader uiteten."

Gemiste strafschop

De wedstrijd tegen de Schapenkoppen kwam moeizaam op gang. Kansen waren voor rust op één hand te tellen. Wel onderscheidde Daniël Deen zich wel vlak voor de theepauze. De keeper van Jong AZ stopte in de 41e minuut een strafschop van Devin Haen.

Pas in de tweede helft vielen de treffers. Addai bediende teamgenoot Zico Buurmeester in het strafschopgebied en hij zette Jong AZ op voorsprong. Het duo viel gister nog in namens de Alkmaarse hoofdmacht in Groningen en een dag later waren ze dus belangrijk voor de beloften.

Tekst loopt onder door onder de video.

Jong AZ wilde revanche nemen na zeperd van vorige week volgens Leeroy Echteld - NH Nieuws

Na de voorsprong kwam FC Dordrecht al snel op gelijke hoogte. Dat gebeurde via Haen en zo maakte de huurling van Feyenoord zijn gemiste strafschop van eerder weer goed. Vervolgens waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar trok Jong AZ aan het langste eind. Kees Smit bracht de Alkmaarders in de 70e minuut weer aan de leiding en Addai zorgde voor het slotakkoord.

Hoogste niveau

Met een lach stapte Addai van het veld, maar de jonge Amsterdammer wil eigenlijk alleen uitkomen in de eredivisie. "Ik wil op het hoogste niveau spelen, omdat ik weet dat ik het aankan. Een stapje terug doen, is dan wat minder leuk. Al mag ik niet balen en moet ik mijn beste kant laten zien."

Jayden Addai over z'n verbeterpunten op en naast het veld - NH Nieuws

"De trainer geeft nu de voorkeur aan iemand anders", doelt Addai op Maarten Martens. De Belgische oefenmeester stelt nu elke week Ibrahim Sadiq op. "Wel valt er voor mij winst te halen met kleine dingetjes buiten het veld en in het omschakelen."

Door de winst op FC Dordrecht staat Jong AZ na drie wedstrijden op de derde plek in de eerste divisie. Vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij Telstar.