Ga naar Content

Bij tegenstander RKC brak AZ-trainer Maarten Martens door: "Alleen in een klein huisje"

Voor Martens is het een weerzien met de club waar het voetbalavontuur voor hem begon. In 2004 werd hij door Anderlecht uitgeleend aan RKC en een seizoen later tekende hij een contract. In Waalwijk maakte Martens indruk, wat hem een transfer naar AZ opleverde.

Bij RKC brak AZ-trainer Maarten Martens door - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Voor het eerst was ik uit huis", zegt Martens. "Ik ging voor het eerst alleen in een klein huisje en voor mezelf zorgen. En zorgen dat je de eerste stappen op het hoogste niveau goed verteert. Dat ging met vallen en opstaan."

In 2006 haalde AZ hem op in Waalwijk en kwam Martens onder trainer Louis van Gaal te spelen. "Mooi om daar onderdeel vanuit te maken. Het was het begin van vele mooie jaren."

Tekst loopt door onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Als Martens met AZ terugkeert in Waalwijk, zal hij met zijn ploeg op jacht gaan naar de doelpunten. Tot nu toe vielen die niet bepaald gemakkelijk. In de eerste drie competitieduels vond AZ pas twee keer het net. Tegen NEC, Almere City en FC Groningen ging het in aanvallend opzicht moeilijk.

Doelpunten gevraagd

"We moeten het ook niet overdrijven", zegt Martens over het gebrek aan doelpunten. Spits Troy Parrott leek in de voorbereiding op dreef te zijn, maar wacht nog op zijn eerste treffer. "We moeten vertrouwen blijven geven aan de spelers. We hebben veel kwaliteit en dat hebben ze al bewezen.

Tekst loopt door onder de video.

Martens: "We zijn er zeker niet blind voor" - NH Sport / Stephan Brandhorst\

De wedstrijd RKC Waalwijk - AZ begint vrijdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen in de radio-uitzending van NH Sport. Daarnaast weet AZ morgen ook wie de tegenstanders in de competitiefase van de Europa League zullen zijn. Om 13.00 uur is de loting.

Lees ook