Ga naar Content

Telstar-coach Correia stelt gewilde Eddahchouri gewoon op tegen Jong AZ

Van een derby wil Anthony Correia niet spreken, want hij krijgt geen speciaal gevoel bij Jong AZ. "Er is maar één derby is deze regio en dat was tegen Haarlem." Met de Telstar-coach en aanvoerder Mitch Apau kijken we vooruit naar de burenstrijd tegen de Alkmaarse talenten morgenavond in Velsen-Zuid.

Telstar-coach Anthony Correia ziet nog graag een ervaren verdediger komen - NH Nieuws

Aan de beleving ligt het niet op de training van Telstar. In voorbereiding op het duel tegen Jong AZ gaat het er fanatiek aan toe. Zo laat Anthony Correia zich een paar keer zeer luid horen en ook de spelers zitten elkaar kort op de huid tijdens de partijtjes. De Witte Leeuwen willen maar wat graag de hoge positie (4e plek) op de ranglijst vasthouden.

Zakaria Eddahchouri

Daarom ziet Correia graag nog een ervaren defensieve versterking komen. "We hebben tot dinsdag en ik hoop dat het lukt." De 42-jarige oefenmeester laat weten dat er op dit moment nog niets concreets speelt. Daarnaast hoopt hij stiekem dat Zakaria Eddahchouri blijft. De gewilde spits liet zelf eerder weten dat er interesse voor hem uit binnen- en buitenland is. "Eerlijk is eerlijk, deze jongen is wel klaar voor een volgende stap."

"Je weet niet tegen wie je speelt, en dat is wel een beetje irritant"

Telstar-aanvoerder Mitch Apau

Tegen Jong AZ kan Correia nog beschikken over Eddahchouri. Hij zal de aanval vormen met Youssef El Kachati. Achterin staat zoals gebruikelijk Mitch Apau. De captain van de Velsenaren speelde in ver verleden als jeugdspeler voor AZ. Nu als tegenstander heeft hij wel een mening over de aanwezigheid van beloftenteams in de eerste divisie. "Je weet niet tegen wie je speelt, en dat is wel een beetje irritant."

Tekst loopt door onder de video.

Telstar-aanvoerder Mitch Apau over competitievervalsing en tegenstander Jong AZ - NH Nieuws

Waar Apau snapt dat er over 'competitievervalsing' wordt gesproken, ziet Correia vooral de meerwaarde van beloftenploegen in de competitie. "Geweldig dat ze erbij zitten, kijk maar naar het EK hoeveel jongens daar meededen die in het verleden in de eerste divisie uitkwamen." 

Reda Kharchouch

Tegen Jong AZ kan Correia niet beschikken over Tom Overtoom. De middenvelder is al een tijdje geblesseerd, maar hoopt volgende week weer mee te trainen. En het is nog de vraag of nieuwste aanwinst Reda Kharchouch bij de selectie zit. De overschrijvingspapieren zijn nog niet ondertekend door zijn oude club Hajer FC uit Saudi-Arabië. 

Telstar - Jong AZ begint morgenavond om 20.00 uur en NH Sport doet op de radio live verslag van dit Noord-Hollands onderonsje.

Telstar-coach Anthony Correia positief over beloftenteams - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52