Ga naar Content

Brand op schepen in haven van Hoorn uit, twee vaartuigen gezonken

Op een boot in de Grashaven in Hoorn is vanmorgen rond 11.00 uur brand uitgebroken. Omstanders zeggen rond 11.00 uur een explosie gehoord te hebben. Het vuur sloeg over naar twee naastgelegen boten en is inmiddels uit. Twee boten zijn gezonken, een duikteam was op zoek naar een persoon die mogelijk overboord is geslagen. Inmiddels is het volgens de veiligheidsregio 'aannemelijk dat er geen personen in het water kunnen zijn'. 

Foto: Inter Visual Studio

Mogelijk ging aan de brand een explosie vooraf, omstanders zeggen rond 11.00 uur een harde knal te hebben gehoord.

Door de brand was een enorme rookwolk te zien boven de Hoornse haven, waar de brandweer een deel van de middag bezig was om het vuur te blussen. Rond 12.30 uur was de brand onder controle. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat het vuur op de boten toen uit was. "Er is brandstof in het water gelekt en dat brandde nog enige tijd." 

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Inter Visual Studio

Boten die in de rook lagen, zijn door een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in veiligheid gebracht. "We proberen ze nu weg te laten varen, uit de rook", aldus de woordvoerder. Bij de brand zijn twee boten gezonken, een derde boot probeerde de brandweer met man en macht boven water te houden en dat is gelukt. 

De havendienst van Hoorn helpt met olieschermen en ander materiaal om vervuild (blus)water op te kunnen vangen. De eigenaar van de boot waar de brand begon heeft bevestigd aan de veiligheidsregio dat er niemand op de boot aanwezig was.

Tekst loopt door onder de foto.

Brand Grashaven Hoorn - Foto: Inter Visual Studio

Bedrijven en huizen aan de kade hebben, ondanks de rookontwikkeling, waarschijnlijk niet veel overlast gehad. De rook waaide volgens de woordvoering niet richting de bebouwing.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]