Ga naar Content

FC Volendam versterkt zich met Jamie Jacobs en neemt afscheid van Benamar

FC Volendam heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met Jamie Jacobs. De middenvelder komt transfervrij over van het Deense Viborg FF. Bij de eerstedivisionist uit het vissersdorp tekent Jacobs een contract voor één seizoen. Daartegenover staat het vertrek van twee spelers. Joey Antonioli vertrekt naar FC Twente/Heracles Academie en het het contract van Benaissa Benamar is ontbonden.

Jamie Jacobs en Benaissa Benamar - Foto: NH Media

Met Jamie Jacobs haalt FC Volendam een oude bekende in huis. De 26-jarige inwoner uit Purmerend speelde in het verleden ook twee seizoenen in het oranje shirt van de FC. Vanuit de jeugd maakte Jacobs in 2016 de overstap naar AZ. Dat leidde niet tot een officieel debuut, wel kwam hij 90 keer in actie voor Jong AZ. 

Na AZ maakte Jacobs de overstap naar SC Cambuur. In Friesland speelde hij vier seizoenen, waarvan twee in de eredivisie. Afgelopen jaar kwam hij uit voor Deense Viborg FF. 

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jamie Jacobs is de oudere broer van Joey Jacobs (24 jaar), die voor Almere City speelt. Ook de jongste van de twee speelde vele wedstrijden voor Jong AZ, maar debuteerde nooit voor de Alkmaarse hoofdmacht. Bij Almere City staat Joey wel wekelijks in de basis als verdediger.

Waar Jacobs komt, daar neemt FC Volendam afscheid van Benaissa Benamar. Dat is best opvallend, omdat de verdediger eerder dit jaar nog zijn contract verlengde. Nu besluit de nummer zestien van de eerste divisie om de overeenkomst te ontbinden. Daardoor heeft Benamar de mogelijkheid om transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Tekst loopt verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In totaal kwam Benamar tot 73 officiele duels voor FC Volendam. Dan nog een vertrek bij de palingboeren. Joey Antonioli vervolgt zijn carrière bij de FC Twente/Heracles Academie. 

In 2016 kwam Antonioli over van AFC. Na diverse jeugdelftallen debuteerde de inmiddels 20-jarige middenvelder op 7 mei 2021 in de hoofdmacht van FC Volendam. Afgelopen seizoen in de eredivisie stond hij in keer in de basis en viel hij twee keer in en in het huidige voetbaljaar maakte hij nog geen minuten.

Aankomend weekend is FC Volendam vrij vanwege het interlandvoetbal. De volgende wedstrijd is in Maastricht tegen MVV op vrijdag 13 september.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52