Ga naar Content

Voormalig student Daan Steur ontweek afgelopen week de Volendamse slager

Met nul punten uit drie wedstrijden kent FC Volendam een dramatische start van het nieuwe seizoen. Als nieuwbakken prof merkt Daan Steur dat dagelijks. Daarom bleef hij afgelopen week wat meer thuis. "Ik ben niet naar de slager gegaan." Morgenavond treffen de palingboeren koploper TOP Oss voor eigen publiek.

FC Volendam-verdediger Daan Steur sloeg afgelopen week de slager even over - NH Nieuws

"Vorig seizoen stonden we bovenaan en was alles positief", daarmee doelt Daan Steur op het kampioenschap met RKAV Volendam in de derde divisie. Tot voor kort speelde de 22-jarige verdediger voor de amateurclub. Dat combineerde hij met een studie accountancy op de Universiteit van Amsterdam. "Toen zat ik overdag in de collegebanken en nu ben ik de hele dag op de club. Dit leven bevalt me wel."

Dick Advocaat

Waar Steur voor het eerst te maken heeft met de hectiek van het profvoetbal, weet trainer Rick Kruys niet beter. Bijna z'n hele leven speelt en werkt hij al in het betaalde voetbal. Ondanks deze ervaringen baalt hij flink van de huidige laatste plek in de eerste divisie. "Dick Advocaat zegt weleens: 'Als verliezend trainer voel je je de eenzaamste man op de wereld.'."

Tekst loopt verder onder de video.

FC Volendam-trainer Rick Kruys herkent zich in wijze woorden van Dick Advocaat - NH Nieuws

Opvallend waren de drie rode kaarten in dit prille seizoen. Elke wedstrijd ontving de ploeg van Kruys er eentje. "Dit mag niet meer gebeuren, want we maken het onszelf zo moeilijk."

Op de bank

Tegen TOP Oss keren verdedigers Xavier Mbuyamba en Yannick Leliendal weer terug in de selectie na hun schorsingen. Dit gaat zeer waarschijnlijk ten koste van Steur. De voormalig student stond voorgaande wedstrijden telkens in de basis, maar zit tegen de Brabanders in de dug-out. "Dat is minder, maar ik snap het ook wel gezien de concurrentie."

Tekst loopt verder onder de video.

Tegen TOP Oss begint FC Volendam-verdediger Daan Steur op de bank - NH Nieuws

Verder ontbrak Benaissa Benamar donderdag op het trainingsveld wegens een blessure, al gaan er geruchten dat de verdediger in de belangstelling staat van een Poolse club. Wel trainden Brandley Kuwas en Elvis Manu mee. Beide routiniers houden hun conditie op peil en wellicht vervolgt het tweetal hun loopbaan in het vissersdorp. Alleen is er op dit moment geen financiële ruimte volgens technisch directeur Patrick Busby en Kruys. "Zou ze er wel bij willen hebben." 

FC Volendam - TOP Oss begint morgenavond om 16.30 uur. NH Sport is erbij en doet verslag via een liveblog en spreekt na afloop de hoofdpersonen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52