Ga naar Content

Einde parkeerpijn in Zandvoort: storing kapotte meters eindelijk verholpen

De parkeersores in Zandvoort is opgelost. De meters werken weer. De gemeente Zandvoort reageert opgelucht. ''Met een mooi weekeinde in het vooruitzicht is dit heel goed nieuws'', zegt een woordvoerder. 

Foto: NH Media

Negen dagen heeft de badplaats geworsteld met weigerende en haperende automaten. Dat leidde tot verwarring en ergernis bij automobilisten, vooral op populaire parkeerplaatsen dicht bij het strand, zoals het Favaugeplein. Maar vandaag kon Taxameter, de leverancier van de apparatuur, melden dat alle meters in Zandvoort het weer doen.

Spelregels veranderd

Steven Hünneman van Taxameter legt uit waar het probleem zat: ''We werken met drie partijen die de elektronische betalingen met de bank afhandelen: CCV, EMS en Equens. Bij de eerste twee waren er geen problemen, maar Equens blijkt iets te hebben gewijzigd in de instellingen. Je moet het zo zien: de spelregels zijn veranderd zonder dat wij daarvan op de hoogte waren. We zijn vandaag met een flinke ploeg bezig geweest om in alle meters die hiervan last hadden een modem te monteren. Hiermee hebben we het probleem opgelost.''

Er lag druk op de monteurs omdat de gemeente Zandvoort overweegt een claim neer te leggen bij Taxameter. Door de storing is de badplaats veel geld misgelopen. Om welk bedrag het gaat is niet bekend.

Coulanter

Hoewel automobilisten een uitwijkmogelijkheid hadden (er waren meters die wél functioneerden), heeft de gemeente Zandvoort gedurende de storing minder streng gecontroleerd op plaatsen waar automaten niet functioneerden. ''We zijn de afgelopen dagen coulanter geweest'', zegt de woordvoerder. Hij laat weten dat vanaf vrijdag weer de normale parkeerregels gelden.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]