Ga naar Content
Close-up van rood-wit politieafzetlint met het woord "POLITIE" erop gedrukt. Een politieauto met een rood-wit-blauw diagonaal strepenpatroon is wazig op de achtergrond. De scène lijkt een actief politiegebied of afgezette locatie te zijn.
Noord-Holland

112-blog | Brand in twee huizen door blikseminslag in Haarlem • Deel van dak voormalige bouwmarkt ingestort

6 september 2024, 06.17 uur · Aangepast 6 september 2024, 20.59 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van vrijdag 6 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

6 september 2024, 20.59 uur

16-jarige jongen zwaargewond bij steekpartij metrostation Amsterdam

Bij een steekpartij in metrostation Noord in Amsterdam is vanavond een 16-jarige jongen zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie.

De hulpdiensten kregen even na 20.00 uur melding van de steekpartij, die plaatsvond in een fastfoodrestaurant. De 16-jarige jongen is daarbij in zijn borststreek gestoken.

6 september 2024, 20.38 uur

Blikseminslag veroorzaakt brand in twee huizen in Haarlem

Er woedt brand in het dak van twee woningen aan het Staten Bolwerk in Haarlem. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland is de bliksem in één van de woningen geslagen en vervolgens is het vuur op een andere woning overgeslagen.

6 september 2024, 20.16 uur

Blikseminslag in Santpoort-Noord

In Santpoort-Noord sloeg de bliksem in twee huizen aan de Cremerlaan in. De brandweer is aanwezig. 

Foto: Inter Visual Studio

6 september 2024, 20.01 uur

Deel van dak voormalige bouwmarkt ingestort

Een deel van een dak van een voormalige Praxis aan de Juvernes in Amsterdam stortte, vermoedelijk door de hoosbuien, in. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. 

Foto: AS Media

6 september 2024, 19.42 uur

Wateroverlast op A9

Op de A9 is sprake van wateroverlast, meldt Rijkswaterstaat. Bij knooppunt Holendrecht is in de richting van Diemen de linkerrijstrook dicht. Dit zorgt voor een vertraging van twintig minuten. 

6 september 2024, 18.55 uur

Code geel om onweer en hagel

Het KNMI waarschuwt vrijdag aan het begin van de avond voor stevige onweersbuien in de provincie, met plaatselijk mogelijk hagel. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden, aldus het weerinstituut, dat code geel heeft afgegeven.

De waarschuwing geldt tot 20.00 uur. In de loop van de avond verdwijnen de buien weer.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

6 september 2024, 17.42 uur

Auto uitgebrand op parkeerplaats langs A1

Rond 17.00 uur vanmiddag brandde een auto volledig uit langs de A1. Een bestuurder merkte dat zijn auto begon te roken en zette zijn wagen stil op parkeerplaats Ronduit bij Naarden. Even later ging zijn auto volledig in vlammen op.

Niemand raakte gewond. 

Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

6 september 2024, 16.48 uur

Vijftien huizen in Alkmaar ontruimd na vondst van zwaar vuurwerk

Aan de Alkmaarse Lombardijeweg zijn vijftien woningen ontruimd nadat de politie daar in een woning een partij zwaar vuurwerk aantrof. Een 31-jarige man is in zijn woning aangehouden.