Ga naar Content

Van amateurs naar profs: eerste contract voor Luca Blondeau bij FC Volendam

Luca Blondeau mag zich vanaf nu contractspeler noemen van FC Volendam. De achttienjarige verdediger tekent voor twee seizoenen. De Volendammer stroomde in 2022 door vanuit de amateurs van RKAV Volendam en wordt beloond voor zijn ontwikkeling. 

Luca Blondeau - Foto: FC Volendam

De jeugdige verdediger mocht op zaterdag 31 augustus al zijn debuut maken in het eerste tegen TOP Oss (4-0 zege). Dat gebeurde na een succesvolle snuffelstage bij het eerste. Hij startte dit seizoen nog als onderdeel van de O-19. "Het is altijd al een droom voor mij geweest om voor deze club te spelen. Het tekenen van mijn contract is dus echt een droom die uitkomt. Ik doe er alles voor en dan is het geweldig dat ik de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen en stappen te maken."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"We zijn zeer enthousiast dat we via Voetbal Volendam en de daarbij horende samenwerking met RKAV Volendam weer een talent uit het dorp een contract kunnen aanbieden", stelt technisch directeur Patrick Busby. "Luca is een centrale verdediger met een goede snelheid, durft tegen de middellijn te verdedigen, is sterk in duelleren en heeft het lef om te passeren en dribbelen richting middenveld."

Komende vrijdag gaat FC Volendam op bezoek bij MVV in Maastricht. De aftrap is 20.00 uur en dat duel is live te volgen bij NH Sport op NH Radio. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52