Ga naar Content

Wegen FC Volendam en Robin Maulun scheiden per direct

Robin Maulun staat niet langer op de loonlijst van FC Volendam. De club en de Fransman hebben in goed overleg besloten het contract van de middenvelder te ontbinden. 

Robin Maulun gaat FC Volendam verlaten - Foto: PRO SHOTS / Paul Meima

De 27-jarige Maulun sloot vorig seizoen na de voorbereiding aan bij FC Volendam. Omdat de middenvelder niet geheel fit was en kwakkelde met een blessure, speelde hij pas op 16 november 2023 zijn eerste wedstrijd in het oranje shirt van de club. Bij zijn debuut verloor Maulun de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Excelsior Maassluis met 1-0. 

Uiteindelijk kwam Maulun vorig seizoen tot veertien wedstrijden in de eredivisie, waarvan tien als basisspeler. Scoren deed Maulun niet namens De Palingboeren. 

Zwaar op de loonlijst

Gisteravond maakte FC Volendam bekend dat ook het contract van Benaissa Benamar is ontbonden. Zowel Benamar als Maulun drukten met hun 'eredivisiesalaris' behoorlijk op de begroting van FC Volendam. Mede vanwege de financiën werd er eerder ook al afscheid genomen van Guy Leroux, Oskar Buur en George Cox.  

FC Volendam komt vanwege het interlandweekend pas op vrijdag 13 september weer in actie. De ploeg van trainer Rick Kruys speelt dan de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52