Ga naar Content

De zon schijnt in Velsen-Zuid door unieke koppositie: "Het leeft onder supporters"

Het zijn gekke tijden voor Telstar-fans. Normaal gesproken wordt er alleen gekscherend gesproken over de koppositie, maar afgelopen zondag werd dat doel weer eens behaald. Voor het eerst sinds 1985/86 deelt de club de eerste positie van de eerste divisie. 

Telstar-spelers vieren het doelpunt van Mees Kaandorp - Foto: Pro Shots

Leen Prins is Telstar-supporter van het eerste uur en merkt een ander gevoel onder de fans. "We komen uit periodes dat het niet zo goed ging. De beleving is zo groot in vergelijking met andere jaren. De Oost-tribune was de afgelopen twee wedstrijden stijf uitverkocht. Je proeft onder de mensen dat ze er heel anders naar kijken."

In de ogen van Prins is het succes vooral te danken aan Anthony Correia, de nieuwe trainer. De lijn is al ingezet in de tweede seizoenshelft vorig seizoen, ziet de fan. "We spelen realistisch voetbal, maar wel aanvallend. Men gunt Correia ook het succes, dus het is fijn dat het er nu uitkomt. Deze periode is echt bijzonder, dat merkte je ook zondag tegen MVV (4-0 zege). Iedereen hoopte op die vijfde goal."

Leen Prins - Foto: NH Media

Het laatste goede seizoen in de ogen van Prins was 2017/18. Telstar werd toen zesde met spelers als Andrija Novakovich en Jerdy Schouten. In de play-offs was De Graafschap te sterk. "Normaal heb je één keer in de twee of drie jaar dat een seizoen erbovenuit springt, dat zou nu weer kunnen gebeuren. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Eerder deelde Telstar de koppositie in de eredivisie. Na de eerste speelronde van het seizoen 1975/76 stonden de Velsenaren samen bovenaan met PSV. Beide clubs hadden met 5-1 gewonnen, maar PSV was eerste vanwege de alfabetische volgorde. Eén van de spelers destijds was Telstar-icoon Fred Bischot. "Ik kan het me niet meer herinneren", bekent hij met een lach. 

Tekst gaat verder onder de X-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Liever wil Bischot het hebben over het heden. "De trainerswissel van Correia voor Mike Snoei heeft goed uitgepakt, want het liep daarvoor voor geen meter. Ze voetballen best aardig en hebben de selectie goed op orde met de nieuwelingen (Mo Hamdaoui, Reda Kharchouch en Jeff Hardeveld red). Ik heb veel vertrouwen in Anthony."

"We missen zelfs nog een paar spelers, bijvoorbeeld Tom Overtoom", weet Bischot, die bij iedere thuiswedstrijd is van de Witte Leeuwen. "Laat De Graafschap en Helmond Sport maar lekker gelijkspelen vrijdag, dan pakken wij de koppositie. Dit seizoen hebben we een aardig team dat bovenin mee kan draaien. We moeten zeker een periode kunnen pakken."

Tekst gaat verder onder de foto.

Fred Bischot als speler van Telstar (l) en als trainer van De Kennemers (r) - Foto: NH Sport

Correia beaamt dat het een mooie periode is voor de club uit Velsen-Zuid, maar blijft realistisch. "We bekijken het echt wedstrijd voor wedstrijd. Op de training hebben we echt nul keer gesproken over de koppositie, maar we hebben het vooral over Excelsior gehad. We zijn goed aan de competitie begonnen en moeten dat vooral vasthouden."

Leuk voor supporters

"Al lijkt het me voor supporters erg leuk om deze periode mee te maken", weet Correia. "Als we de komende twee wedstrijden verliezen, is het niet meteen een slecht seizoen. Daar moeten we ons ook bewust van zijn. Een ding is zeker; de zon schijnt in Velsen-Zuid na de eerste vijf wedstrijden."

Of Telstar komende vrijdag voor het eerst in de clubgeschiedenis de trotse koploper is van de eerste divisie, hoor je natuurlijk in NH Sport. We zijn vanaf 19.00 uur live in Rotterdam op NH Radio en blikken dan vooruit op de wedstrijd tegen Excelsior.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52