Ga naar Content

Opgeleefd FC Volendam reist zonder Kuwas en Oehlers naar Maastricht

Met de kermis net achter de rug hervat FC Volendam morgenavond de competitie tegen MVV. In Maastricht kan trainer Rick Kruys niet beschikken over nieuwste aanwinst Brandley Kuwas en Aurelio Oehlers. De laatste speler scoorde nog twee keer in de laatste wedstrijd tegen TOP Oss. "Zonde, want hij zat er goed in."

FC Volendam-trainer Rick Kruys kan niet beschikken over Kuwas en Oehlers - NH Nieuws

"Het heeft ons wel een boost gegeven", laat Rick Kruys weten wat de winst tegen TOP Oss (4-0) heeft gedaan met zijn ploeg. De overwinning op de Brabanders waren de eerste punten van dit seizoen. "We hebben laten zien wat we kunnen. Dominant spelen, veel scoren en met elf spelers de wedstrijd eindigen."

Jamie Jacobs

De laatste woorden van Kruys zijn een kwinkslag naar de eerste drie wedstrijden, toen FC Volendam in elk duel een rode kaart pakte. Alle geschorste spelers zijn weer beschikbaar. Dat geldt ook voor Jamie Jacobs. De middenvelder uit Purmerend kwam op deadline-day naar het vissersdorp. En gezien de kleur van zijn hesje op de laatste training staat hij ook in de basis tegen MVV. 

Volg MVV - FC Volendam en Excelsior - Telstar live op NH Radio. De uitzending begint morgenavond om 19.00 uur.

Flinke tegenvaller voor de palingboeren is de afwezigheid van Brandley Kuwas. De nieuwste aanwinst tekende vorige week een contract tot het einde van het seizoen. Alleen is het papierwerk nog niet in orde, waardoor hij nog niet speelgerechtigd is. Verder ontbreken Aurelio Oehlers, Koen Blommestijn, Mika van der Horst, Déron Payne, en Myron Mau-Asam door blessures.

Kermis

Wel staat Robert Mühren op het veld in Maastricht. Ook de 35-jarige goaltjesdief merkt dat hij en zijn teamgenoten zijn opgeleefd door de winst. "Een bevrijding." Afgelopen weekend genoot Mühren van een vrij weekend en deed één dagje de beruchte kermis van Volendam aan. "Met m'n dochters van drie jaar en vijf jaar naar de attracties geweest en niet naar de feesttent."

FC Volendam-aanvaller Robert Mühren is één dagje op de kermis geweest - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52