Ga naar Content

Politie deelt herkenbaar beeld verdachte na brutale babbeltruc in woonzorgcentrum

Een oplichter die pint met de pas van een 81-jarige bewoner van een woonzorgcentrum is door de politie herkenbaar in beeld gebracht. Hij haalt vrijdag 26 juli de pas van de bewoner in Hoorn op en pint ermee. Zijn herkenbare gezicht is gisteravond in opsporingsprogramma Bureau NH getoond.

Foto:

Update 19-09-2024

Wegens ontwikkelingen in het politieonderzoek is de video waarop de verdachte staat verwijderd.

Op die bewuste vrijdag komt rond 20.00 uur een man het woonzorgcentrum binnenlopen. Eerder die dag blijkt er telefonisch contact te zijn geweest met de 81-jarige bewoner van het huis. Hem is waarschijnlijk wijsgemaakt dat er iets met zijn bankrekening aan de hand was.

De jongeman die zijn kamer binnengaat, en zich volgens het slachtoffer niet makkelijk liet wegsturen, vertrekt uiteindelijk met twee bankpassen.

Met één van de weggenomen bankpassen wordt gepind. Dat doet hij allemaal diezelfde avond nog om 20.30 uur bij een automaat aan de Gouw in Hoorn.

Later die avond, rond 22.30 uur en 22.45 uur, worden met de bankpas van het slachtoffer op twee plekken in Amsterdam betalingen gedaan. Dat gebeurt bij een tankstation aan de Muntbergweg en bij een restaurant aan het Holendrechtplein, eveneens in Amsterdam-Zuidoost. In totaal is een bedrag van ruim 700 euro van de rekening gepind.

Lees hier meer over babbeltrucs:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal