Ga naar Content

Live NH Sport: AZ, FC Volendam én Telstar allemaal buitenshuis in actie

Liefst drie uitwedstrijden vanavond in NH Sport. In de eredivisie gaat AZ op bezoek bij PEC Zwolle. Een treetje lager treft FC Volendam in Noord-Brabant koploper Helmond Sport en maakt Telstar een stop bij ADO Den Haag. Je kunt deze duels vanaf 19.00 uur live volgen op NH Radio.  

Stadion PEC Zwolle - Foto: Pro Shots/Stefan Koops

In Zwolle zien ze de AZ-bus ongetwijfeld met knikkende knieën het parkeerterrein oprijden. Na de historische 9-1 overwinning op sc Heerenveen is PEC de volgende opponent van de Alkmaarders.

Trainer Johnny Jansen zal de afgelopen dagen stevig hebben nagedacht over een goed plan om een afstraffing te voorkomen. Eerder dit seizoen leed PEC al een fikse nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord: 1-5. De laatste twee duels tegen Heracles (3-0) en FC Twente (1-1) leverden echter vier punten op. AZ is bij een overwinning twee dagen de nummer één van de eredivisie, omdat PSV pas zondag in actie komt tegen Fortuna Sittard. De aftrap bij PEC - AZ  is om 20.00 uur. Het wedstrijdcommentaar krijg je van Edward Dekker. 

Koploper

FC Volendam neemt het vanaf datzelfde tijdstip op tegen de koploper in de eerste divisie, Helmond Sport. De Brabanders zijn als enige ploeg nog ongeslagen en verzamelden in zes duels veertien punten. FC Volendam deed dinsdag met de 2-0 overwinning op FC Dordrecht goede zaken en is aangesloten bij de middenmoot.

De onlangs aangetrokken Brandley Kuwas is eindelijk speelgerechtigd en zit voor het eerst bij de selectie. Een kwaliteitsimpuls voor de toch al florerende  aanvalslinie, want met twaalf doelpunten is die productiever dan die van de thuisploeg (negen goals). Of dat vanavond het verschil maakt op sportpark De Braak hoor je van Erik-Jan Brinkman.

Tekst gaat verder onder de foto.

Robert Mühren juicht na zijn goal tegen FC Dordrecht - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Voor de derde wedstrijd schakelen we met de Hofstad. ADO Den Haag treft Telstar. De Velsenaren maken deze competitie een sterke indruk en dat vertaalt zich in een fraaie vijfde plek op de ranglijst. ADO is de nummer zestien en wist deze competitie alleen van FC Volendam te winnen. Stephan Brandhorst houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen in deze wedstrijd.

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel.   

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52