Cretier en Chih schieten Nederlands zaalvoetbalteam richting volgende WK-ronde

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft zich verrassend geplaatst voor de volgende ronde op het WK. Door de zege (5-2) op Paraguay eindigt Oranje als tweede in de poule.

Jordy Cretier (rechts) scoort twee goals voor Oranje - Foto: ANP

Door doelpunten van Jordany Martinus en Jordy Cretier (Noord-Scharwoude) nam Nederland in de eerste helft brutaal een 2-0-voorsprong. Het nog ongeslagen Paraguay kwam vervolgens langszij door goals van Pedro Pascottini, kort voor rust, en Lucas Suárez, kort na rust. Amsterdammer Mohamed Chih (twee keer) en Cretier bezorgden Nederland alsnog de overwinning.

Het eerste WK in 24 jaar is daarmee een succes geworden. Dat was niet de verwachting, aangezien het Nederlands team louter bestaat uit amateurs. Bij de tegenstanders spelen alleen profs.

Tekst gaat verder onder de X-post.

De eerste twee groepswedstrijden eindigen allebei in een gelijkspel (3-3 tegen Oezbezikstan en 2-2 tegen Costa Rica). In de volgende ronde speelt Nederland tegen Afghanistan of Oekraïne. Dat wordt zaterdag bepaald.