Ga naar Content

De successen van Bureau NH: dankzij jou weer zaken opgelost

Zowel in Hoorn als in Alkmaar heeft de politie, dankzij de inzet van het opsporingsprogramma Bureau NH verdachten kunnen aanhouden. "Onze dank is groot." 

Oplichter in Hoorn

In Hoorn pinde een oplichter met de pas van een 81-jarige bewoner van een woonzorgcentrum uit Hoorn. Hij wordt door allerlei camera's – in en rondom dat verzorgingshuis en tijdens het pinnen – vastgelegd. Dat beeld deelde de politie afgelopen week in Bureau NH. En hij meldde zich daardoor bij de politie. "Dat is heel goed nieuws", meldt de politie.

Het ging om deze zaak:

Lees ook

Explosies in Alkmaar

En dan naar Alkmaar, ook mooi resultaat in onderzoeken naar explosies daar. Uit onderschepte chatgesprekken blijkt hoe die zeer zorgvuldig worden gepland, voorbereid en uitgevoerd. Beelden van die gesprekken en camerabeelden werden enkele tijd geleden in Bureau NH getoond.  
 
De politie heeft na de uitzending vorige week een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor meerdere explosies in een vete tussen twee groepen. Inmiddels staat de teller aangehouden verdachten op twintig. En dan gaat het dus niet alleen over uitvoerders en tussenpersonen, maar ook dus ook om opdrachtgevers. "Ook mooie ontwikkelingen daar, dankzij jouw hulp," aldus de politie. 

Daarbij ging het om deze zaak:

Lees ook

Vorig seizoen werd al duidelijk dat de invoering van het programma een succes is. Toen leidde de inzet van het opsporingsplatform tot 'gouden tips' over onder meer een kunstroof, babbeltrucfraudeurs, maar ook dieven van sieraden en een gooier van vuurwerk richting de politie:

Lees ook