Ga naar Content

Live NH Sport: FC Volendam en Telstar kunnen grote stap vooruit zetten

De herfst is met veel wind en regen écht begonnen, maar in Velsen-Zuid en Volendam schijnt de zon. Telstar kent een uitstekende competitiestart, terwijl FC Volendam de laatste vier duels op stoom is gekomen. Dit weekend kunnen beide Noord-Hollandse ploegen een mooie stap omhoog op de ranglijst zetten. 

Stadion FC Volendam - Foto: Pro Shots/Sonny Lensen

FC Volendam treft vanavond in eigen stadion VVV-Venlo. Door de sterke reeks zijn de Volendammers vanuit de kelder van de eerste divisie opgeklommen naar de achtste plaats. Bij winst zou Het Nieuwe Oranje door kunnen stoten naar plek vier.

"Ik wens ze alle succes, maar het moge duidelijk zijn dat wij voor de drie punten gaan"

FC Volendam-trainer Rick Kruys

Voor trainer Rick Kruys is het een speciale wedstrijd. De afgelopen twee seizoenen was hij de coach van de Limburgers: "Ik wens ze alle succes, maar het moge duidelijk zijn dat wij voor de drie punten gaan."

Tekst gaat verder onder de video. 

Trainer Rick Kruys treft zijn oude club - NH Sport/Stephan Brandhorst

📻 Luister zondag vanaf 16.30 uur naar een extra lange radio-uitzending van NH Sport. Met om 16.45 uur live RKC Waalwijk - Ajax en om 20.00 uur de topper AZ - FC Utrecht. Uiteraard lees je ook alles over beide wedstrijden in ons liveblog. 

Met VVV-Venlo treft Kruys vanavond een ploeg die slecht aan de competitie is begonnen. Alleen van hekkensluiter Jong FC Utrecht werd twee weken geleden gewonnen (3-2). VVV staat daardoor niet hoger dan de achttiende plaats. De aftrap bij FC Volendam - VVV-Venlo is om 20.00 uur. Het commentaar krijg je van Edward Dekker. 

De andere wedstrijd die je vanavond live op NH Radio en via het liveblog kunt volgen is die van Excelsior tegen Jong AZ. De Rotterdammers bezetten de tweede plaats en Jong AZ staat achtste. Menno Schilder is de verslaggever op Woudestein.

Telstar - FC Den Bosch

Telstar komt morgenmiddag om 16.30 uur in eigen huis in actie tegen koploper FC Den Bosch. Het verloop van die wedstrijd houden we voor je bij in ons liveblog. Telstar speelde vorige week 1-1 bij ADO Den Haag en staat er met elf punten goed voor. Ook voor de Velsenaren behoort een sprong naar plek drie of vier tot de mogelijkheden.

De enige nederlaag die Den Bosch dit seizoen leed, was begin augustus op bezoek bij FC Eindhoven. Bij de Bosschenaren staat Danzell Gravenberch, vorig seizoen nog Telstar, in de spits. 

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52