Ga naar Content

Oud-profs Post en Van Hintum happy in de kelder van het amateurvoetbal: "Ik was er wel klaar mee"

Ze hebben een karrevracht aan ervaring in het betaalde voetbal: Danny Post en Bart van Hintum. Gisteren stonden de oud-profs in Heerhugowaard tegenover elkaar in het duel tussen de vierdeklassers KSV en Alcmaria Victrix. Dit keer geen volle tribunes, maar een handvol toeschouwers langs de lijn. Maar het plezier is er niet minder om. 

Danny Post en Bart van Hintum voetballen in de kelder van de amateurs - NH Sport/Christian Marck

Danny Post is 35 jaar en voetbalde voor de zomer nog met Almere City FC in de eredivisie. De Amsterdammer droeg eerder de shirts van HFC Haarlem, FC Groningen, Cambuur, FC Dordrecht en VVV-Venlo. Ook Van Hintum (37) kijkt terug op een rijke carrière. De Alkmaarder heeft clubs als TOP Oss, PEC Zwolle, Heracles Almelo, FC Groningen en ADO Den Haag achter zijn naam staan.

"Een paar vrienden hebben me overgehaald om hier te komen voetballen"

Alcmaria Victrix-speler Bart van Hintum

Beide spelers halen hun neus niet op om in de kelder van het amateurvoetbal hun kicksen aan te trekken. "Ik was er wel klaar mee", aldus Post over zijn keuze het profvoetbal gedag te zeggen. Van Hintum: "Een paar vrienden hebben me overgehaald om hier te komen voetballen. Ik doe het voor het plezier."

Van Hintum trekt met Alcmaria aan het langste eind; zijn ploeg wint met 4-1 en staat na twee wedstrijden bovenaan in de zondag vierde klasse A. Voor Post en KSV is de competitie minder goed begonne. De Heerhugowaarders staan met nul punten op de laatste plaats. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52