Ga naar Content

Bij hondentrimster Rowan is het elke dag Dierendag: "Ze zijn altijd blij om je te zien"

Een botje extra voor de hond, een lekker mandje voor de kat of een speciaal hamstersnoepje, overal wordt vandaag Dierendag gevierd. Bij Rowan Schaafstra uit Middenmeer zit de dierenliefde er zo ingebakken dat het elke dag Dierendag is. De 24-jarige is een ambitieuze hondentrimster met een groot dierenhart, die binnenkort haar tweede trimsalon opent.

Bij hondentrimster Rowan is het elke dag Dierendag: "Ze zijn altijd blij om je te zien" - NH Nieuws

Rowan is druk aan het werk in haar hondentrimstal in Middenmeer. Ze begon daar ruim drie jaar geleden met de salon en dierenwinkel. Hond Beau staat op het programma voor een fijne shampoo,- knip- en scheerbeurt. Het Boomertje ziet er nu al prachtig en schattig uit, maar belooft straks helemaal een schoonheid te worden. Het wassen vindt ze prima, het föhnen wat minder maar het scheren en knippen gaat voorspoedig. Op Dierendag staat ze er in ieder geval prachtig bij.

"Honden zijn echt mijn maatjes. Ze zijn altijd blij om je te zien. Ook als je een keer chagrijnig bent", zegt Rowan terwijl hondje Beau na de wasbeurt even staat te drogen in de speciale droogkast. "Mijn eigen labrador loopt achter me aan alsof ik honing aan mijn kont heb." 

Rowan was nog maar 21 toen ze in de stal van haar ouders aan de gang ging. Daar stonden vroeger de paarden, haar eerste dierenliefde. "Ik ben vroeger aangestoken met het virus door mijn tante. Maar dan word je wat ouder en wil je wel eens op stap. Dan zijn honden toch wat praktischer. Ik ben er echt dol op. En binnenkort ga ik dus uitbreiden."

Tekst gaat verder onder de foto...

Foto: NH Media

Want de liefde bracht haar richting Warmenhuizen waar ze nu een tweede filiaal gaat openen. "Ik ken daar al heel veel mensen. Wij wonen zelf in Tuitjenhorn. En er zit daar in de buurt eigenlijk niet iets soortgelijks. En ik heb nu ook al klanten uit bijvoorbeeld Schoorl, die kunnen dan mooi daar naar toe. Het zal wel druk worden, maar dan zetten we gewoon een tandje bij."

Dierendag

Ook op Dierendag gaat het werk uiteraard gewoon door. In haar winkel heeft ze wel wat acties voorbereid, maar extra liefde geven is niet nodig. Dat geeft ze altijd al. "Het is hier elke dag Dierendag. Mooi dat iedereen zijn hondje extra verwend. Maar dat doe ik altijd al. Dat heb je met zo'n winkel. Het is hier altijd feest."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]