Ga naar Content

Noord-Hollandse wielerploeg drie weken lang gevolgd tijdens hun trip naar China

Al jaren koerst de Noord-Hollandse wielerploeg Parkhotel Valkenburg in China. Deze trip staan de Ronde van Hainan en de Ronde van Poyang Lake op het programma.  Al weken voor vertrek is het druk op het hoofdkwartier van de ploeg in Alkmaar. 

Parkhotel Valkenburg en de eerste rit in in de Ronde van Hainan - NH Nieuws

De fietsen moeten worden ingepakt en gewogen. Ook gaan er reserveonderdelen, voeding en kleding in de koffers. "In totaal gaan er tien fietsen mee en nemen wij alleen het broodnodige mee qua onderdelen, maar je moet jezelf wel zien te redden daar", schetst ploegleider Paul Tabak.

Sprinten in rit 1

Na een vlucht van zo'n elf uur naar Guangzhou moet er gerend worden om de binnenlandse vlucht naar Haikou te halen. Dat lukt net en na aankomst in het hotel maken de renners hun eerste trainingsrit op Chinese bodem. Daarna volgt de openingsceremonie en een dag later volgt al de eerste etappe in de Ronde van Hainan. Voor sprinter Jesper Rasch uit Zandvoort liggen er in de vlakke etappe kansen. 

In de bovenstaande video ziet u de eerste beelden van het Chinese avontuur van de ploeg. Eind deze maand is dan de documentaire te zien. 

NH Sport volgde de Noord-Hollandse ploeg drie weken lang in China. Met de camera werd alles vastgelegd. Van ploegbesprekingen tot praatjes aan de ontbijttafel en van vreugde naar teleurstelling. Wij kregen overal toegang toe. Dit leverde een mooie documentaire op.

Op zondag 27 oktober wordt deel 1 (Tour of Hainan) uitgezonden. Een week later op 3 november deel 2 (Ronde van Poyang Lake). 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52