Ga naar Content
Een voetballer in een wit shirt met nummer 7 erop, met zijn rechterarm omhoog, staat op het veld. Een andere speler in een lichtblauw shirt met donkerblauwe shorts staat tegenover hem. De stadionstoelen op de achtergrond zijn gedeeltelijk bezet.
Noord-Holland

Liveblog: Turfkruier wacht nog op debuut bij Suriname; teamgenoten Telstar later in actie

12 oktober 2024, 15.00 uur · Aangepast 20 minuten geleden
Door: Milton Pus · Foto: Pro Shots

Welkom en goedemiddag in ons liveblog rondom deze sportieve zaterdag. Er is weer genoeg regionale topsport met onder meer basketbal, hockey, honkbal, softbal, amateurvoetbal en kickboksen. We zijn ook bij de Noord-Hollandse derby tussen HV Volendam en HV Aalsmeer in de Super League en bij Telstar - De Graafschap. Mis dus niks in ons liveblog. 

20 minuten geleden

Een heerlijke avond in de vrouwen eredivisie:

Ajax Vrouwen en AZ hebben allebei met ruime cijfers gewonnen in de vrouwen eredivisie. De Amsterdamse koploper verslaat Fortuna Sittard met 5-1 en profiteert daarmee optimaal van het puntenverlies van FC Twente (1-1 tegen Excelsior).

Bij AZ pikt onder meer de ervaren rot Desiree van Lunteren een doelpunt mee in de grote zege op ADO Den Haag: 1-4. Zij staan inmiddels zesde. Telstar komt morgen in actie tegen PEC Zwolle. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

18.00 uur

Kolping Boys onderuit in competitie

Kolping Boys beleeft tot nu toe een seizoen van uitersten. De club staat voor het eerst in 85 jaar in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, maar in de competitie gaat het een stuk minder.

De ploeg uit Oudorp bungelt onderaan in de vierde divisie en verliezen vanmiddag met 2-1 van Zuidvogels uit Huizen. 

17.30 uur

Het is al met al een vervelend weekend voor HFC:

17.26 uur

Wéér verlies Ajax tegen Hercules

De amateurs van Ajax hebben vanmiddag verloren van Hercules in de derde divisie. De beul van de profs van de Amsterdamse ploeg is met 2-0 te sterk door twee goals van Younes Tufi. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

17.21 uur

De verwachting van Jaarsma komt niet uit:

17.21 uur

Slechte middag voor Noord-Hollandse teams in tweede divisie

Alle Noord-Hollandse teams hebben verloren in de tweede divisie vanmiddag. AFC gaat in de topper tegen medekoploper Rijnsburgse Boys met 3-1 onderuit. Milan Hoek zorgt nog voor de eretreffer, maar na een rode kaart voor Ricardo van Rhijn gaat het mis. 

Op bezoek bij Jong Sparta verliest Koninklijke HFC ruim: 3-1. In de slotfase maakt Marios Lomis nog gelijk voor de Haarlemmers, maar in de slotminuten slaan de Rotterdammers toe. RKAV Volendam knokt zich knap tot 2-2 na een 2-0 achterstand tegen De Treffers. Een rode kaart van Lex Veerman leidt vervolgens alsnog de nederlaag in (2-5). ADO'20 is opnieuw hard ten onder gegaan tegen Scheveningen (3-0). 

AFC gaat onderuit tegen koploper Rijnsburgse Boys - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

16.44 uur

Groot feest in Haarlem!

15.38 uur

Vanavond barst het weer los bij Glory