Sem Dirks maakt zijn basisdebuut voor Telstar: "Tevreden hoe ik het heb ingevuld"

Na vijf invalbeurten maakte verdediger Sem Dirks vanavond voor Telstar zijn basisdebuut. In de wedstrijd tegen De Graafschap (2-2) speelde de Beverwijker 77 minuten voordat hij werd gewisseld. "Geen makkelijk debuut in een wedstrijd met veel strijd, maar ik ben wel tevreden hoe ik het heb ingevuld. Op naar meer", aldus Dirks na afloop van de wedstrijd.

Sem Dirks tevreden met zijn basisdebuut voor Telstar - NH Nieuws

Na drie seizoenen bij VVV-Venlo te hebben gevoetbald kwam Dirks deze zomer naar Velsen-Zuid. Voor zijn tijd in Limburg doorliep hij de jeugdopleiding van AZ en maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong AZ.

Tegentreffer

Telstar begon goed aan de eerste helft en kwam al snel op voorsprong via Zakaria Eddahchouri: 1-0). De ploeg van trainer Anthony Correia kreeg daarna een paar goede kansen, maar verzuimde om de trekker over te halen. Richting de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een goal van Jesse van de Haar.

Een paar minuten later was het Ralf Seuntjens die De Graafschap op een 1-2 voorsprong schoot. Bij die tegengoal had Dirks daadkrachtiger moeten ingrijpen. "Het was mijn man. Via de kluts kwam hij bij hem terecht, maar ik heb er alles aan gedaan om hem te blokken."

Tekst gaat verder onder de video.

Zakaria Eddachouri was belangrijk met twee goals voor Telstar - NH Sport/Thomas Brood

Uiteindelijk redde Eddachouri een punt door in de 75e minuut de 2-2 te maken. "Wij hebben het met z'n allen gedaan. Wij zijn bezig met een proces en daar moeten wij aan vasthouden", aldus Eddachouri na afloop.

De eerstvolgende wedstrijd van Telstar is tegen TOP Oss op vrijdag 18 oktober. De Velsenaren zullen het zonder Youssef El Kachati moeten stellen na zijn vijfde gele kaart. Het duel kun je uiteraard volgen op NH Radio en in ons liveblog op nhsport.nl en in de app.