Ga naar Content

Aftellen in NH Sport naar de Amsterdam Marathon

Nog zes dagen en dan klinkt om 9.00 uur 's ochtends het startschot voor de 48e editie van de Amsterdam Marathon. NH Sport kijkt vandaag al rond in het Olympisch stadion waar de eerste voorbereidingen worden getroffen voor het evenement waaraan tienduizenden hardlopers meedoen. Eén van hen is Filmon Tesfu uit Den Helder. Hij maakt zijn debuut "Ik ben er klaar voor", aldus de 31-jarige atleet.    

NH Sport-presentator Erik-Jan Brinkman in het Olympisch stadion - NH Sport

Tesfu ontvluchtte jaren geleden het dictatoriale regime in Eritrea en combineert het hardlopen met zijn werk als lasser. We bezoeken hem op zijn werk op de voormalig scheeps- en onderhoudswerf Willemsoord. 

Hitte in Hainan

Ook zie je in deze uitzending een samenvatting van de handbalkraker in de Super League tussen Volendam en Aalsmeer. En in de aanloop naar de documentaire die Thomas Brood maakt over de Alkmaarse wielerploeg Parkhotel Valkenburg zie je unieke beelden uit China. Tijdens de Ronde van Hainan hebben de renners last van de extreme hitte. De hele documentaire wordt uitgezonden op 27 oktober en 3 november. 

De eerste uitzending van NH Sport zie je maandag om 17.10 uur, waarna deze elk halfuur wordt herhaald.    

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52