Ga naar Content

Helderse hardloper én lasser Tesfu debuteert op Amsterdam Marathon: "Lopen na het werk is zwaar"

Voor Filmon Tesfu is het aftellen begonnen. De 31-jarige atleet uit Den Helder doet komende zondag voor het eerst mee aan de marathon van Amsterdam. Naast zijn topsportbestaan als atleet werkt Tesfu ook drie dagen in de week als lasser op de voormalig scheeps- en onderhoudswerf Willemsoord. "Ik kan wel goed met mijn handen werken, ik ben iets minder met computers", vertelt Tesfu.

Filmon Tesfu maakt zich op voor zijn eerste Amsterdam Marathon - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

"Soms is het best zwaar om na een hele dag werken nog te hardlopen", stelt Filmon Tesfu. Naast drie dagen werken als lasser loopt de 31-jarige atleet uit Den Helder ruim 150 kilometer in de week. "Daardoor ben ik er wel klaar voor om mijn debuut te maken op de Amsterdam Marathon."

Op zijn werk lopen ze met hem weg, vertelt collega Raymond Groen. "Hij steekt ontzettend veel tijd in de sport. Het is jammer dat we hem door het vele sporten wat minder zien. Het is een geweldige en fantastische jongen."

Tweede moeder

Een belangrijke persoon in het leven van Tesfu is Truus van den Berg, zijn eerste trainer bij atletiekvereniging Sportlust. "Zij is mijn tweede moeder. Ze regelt alles voor mij en let op mijn gezondheid, net als mijn moeder." 

Benieuwd naar de voorbereiding van Tesfu op de marathon? Bekijk dan de hele reportage over de atleet uit Den Helder bovenaan de pagina. 

De Amsterdam Marathon wordt komende zondag vanaf 9.00 uur uitgezonden bij NH op tv en op YouTube. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52