Ga naar Content

Live NH Sport: FC Volendam naar nieuwe stadion Cambuur en TOP Oss - Telstar

FC Volendam hervat de competitie vanavond na de interlandbreak in Leeuwarden. In het fonkelnieuwe Kooi Stadion van SC Cambuur is om 20.00 uur de aftrap. Tegelijkertijd gaat in Oss de bal rollen voor TOP - Telstar. Beide wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op NH Radio. 

Het nieuwe Kooi Stadion van SC Cambuur - Foto: Pro Shots/Paul Meima

Bijna twee jaar geleden troffen Cambuur en Volendam elkaar voor het laatst in de eredivisie. Volendam won destijds met 3-0 en alle doelpuntenmakers zijn vanavond van de partij: Bilal Ould Chikh, Robert Mühren en Henk Veerman. 

Kooi Stadion geen vesting

Deze zomer is de club uit Leeuwarden verhuisd naar het nieuwe stadion. Tot nog toe is het Kooi Stadion allesbehalve een onneembare vesting gebleken. Van  de vier thuiswedstrijden gingen er drie verloren en de ploeg van trainer Henk de Jong scoorde alleen in de laatste wedstrijd tegen FC Emmen (1-3) een doelpunt. Mede daardoor staat Cambuur teleurstellend zestiende in de eerste divisie.

Tekst gaat verder onder de foto. 

SC Cambuur-verdediger Marco Tol kan de 0-2 van Robert Mühren niet meer voorkomen - Foto: Pro Shots / Paul Meima

FC Volendam haakte daarentegen voor de korte onderbreking weer aan bij de suptop door in Arnhem met 2-1 te winnen van Vitesse. Na negen wedstrijden heeft Volendam een achterstand van vijf punten op de bovenste twee ploegen, FC Den Bosch en Helmond Sport.

Interlands

Bij Volendam ontbraken Brandley Kuwas en Mawouna Amevor de afgelopen week vanwege interlandverplichtingen. Amevor speelde twee keer negentig minuten met Togo tegen Algerije. Kuwas kwam slechts zes minuten in actie met Curaçao tegen Grenada. Of trainer Rick Kruys vanavond een beroep op het duo doet, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Zakaria Eddahchouri is opnieuw belangrijk met het openingsdoelpunt - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Telstar voetbalde afgelopen weekend gewoon door en speelde voor de vierde opeenvolgende keer gelijk. Na de 2-2 tegen De Graafschap staan de Velsenaren nog net één plekje boven FC Volendam, maar wel met een wedstrijd méér gespeeld.

Bij Telstar is de inzetbaarheid van Jayden Turfkruier een vraagteken; hij verbleef de afgelopen periode bij het nationale team van Suriname, maar kreeg geen speelminuten van bondscoach Stanley Menzo. Youssef el Kachati (geschorst) en de geblesseerden Devon Koswal en Reda Kharchouch ontbreken. 

Gevallen koploper

Met TOP Oss treffen de mannen van Anthony Correia een tegenstander die na drie speelrondes met zeven punten bovenaan stond, maar is weggegleden naar plek zeventien. Inmiddels heeft TOP zes wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Menno Schilder is onze man in het Osse Kuipje. 

Uiteraard blikken we in de uitzending van NH Sport vooruit op de eredivisiekraker AZ - PSV én de Amsterdam Marathon die komende zondag gelopen wordt. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52