Ga naar Content

Komst trainer Rick Kruys naar FC Volendam definitief, tekent contract voor twee jaar

Rick Kruys is de komende twee seizoenen de hoofdtrainer van FC Volendam. De Utrechter volgt Regillio Simons op die na de degradatie uit de eredivisie is vertrokken. Vlak voor het weekend lekte de komst van Kruys al uit, maar FC Volendam heeft de aanstelling van de trainer nu bevestigd. 

Rick Kruys - Foto: Pro Shots/Erich Snijder

De 39-jarige Kruys was tussen 2010 en 2012 als speler ook al actief in het vissersdorp. Zijn vader, Gert Kruys, was destijds trainer. Behalve voor FC Volendam voetbalde de middenvelder bij FC Utrecht, Malmö en Excelsior.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rick Kruijs (l) in 2012 als speler van FC Volendam - Foto: Pro Shots/Toin Damen

In 2016 begon hij als jeugdtrainer bij FC Utrecht, waarna hij in de Domstad tussen 2018 en 2022 assistent-trainer was. De afgelopen twee seizoenen stond Kruys voor het eerste op eigen benen bij VVV-Venlo. In zijn eerste seizoen plaatste hij zich voor de play-offs. Het afgelopen seizoen eindigden de Limburgers op de twaalfde plaats in de eerste divisie. 

Weg omhoog

In een eerste reactie op de website van FC Volendam zegt Kruys: "De nieuwe leiding van de club is enorm ambitieus. Tijdens de gesprekken is mij duidelijk geworden dat er veel mensen uit Volendam enthousiast zijn om de club na de degradatie te ondersteunen in de weg omhoog. Dit heeft mij veel vertrouwen en positieve energie gegeven, wat maakt dat ik er enorm naar uitkijk om te beginnen."

"Rick is geen onbekende voor FC Volendam en past hiermee in de visie om Volendam weer een eigen identiteit te geven"

FC Volendam-technisch directeur Patrick Busby

Technisch directeur Patrick Busby: "Rick is een talentvolle trainer die bij VVV heeft aangetoond met beperkte middelen te kunnen presteren. Je herkent zijn voetbalidee terug binnen de speelwijze. In de gesprekken met Rick kwam zijn passie voor het trainersvak nadrukkelijk naar voren. De positieve energie die Rick uitstraalt heeft de club nu nodig om stappen te zetten. Rick is geen onbekende voor FC Volendam en past hiermee in de visie om Volendam weer een eigen identiteit te geven. Dit is een bijkomend voordeel."

De officiële presentatie van de nieuwe trainer vindt later plaats omdat Kruys momenteel vakantie heeft. Hoe de technische staf er verder uit gaat zien, is nog niet helemaal ingevuld. Wat wel zeker is, is dat Michael Dingsdag aanblijft als is één van de twee assistent-trainers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52