Ga naar Content

Op de stoel van de bondscoach: Martine Meurs-Van Pelt

Het Nederlands elftal maakt zich op voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Ondertussen neemt de betrokkenheid van de voetbalfan steeds hogere vormen aan. Dat geldt ook voor de Noord-Hollandse amateurtrainers. Allemaal hebben ze wel een gedachte over de opstelling en tactiek. Dit keer is het podium voor Martine Meurs-Van Pelt van vv Assendelft, want zij zit deze keer op de stoel van de bondscoach.

Ronald Koeman & Martine Meurs-Van Pelt - Foto: NH Media

"Het EK begint elke dag meer te leven en je merkt dat iedereen steeds positiever is over Oranje", geeft Martine Meurs-Van Pelt aan. De hoofdcoach van de vrouwen van vv Assendelft is zelf ook niet vies van wat oranje versieringen. "De vlaggetjes hangen wel buiten in de tuin, alleen heb ik nog vrij weinig gezien van dit EK. Afgelopen dagen was ik met mijn 30+ voetbalteam in Valencia en daardoor heb ik het vooral moeten doen met de samenvattingen."

Kippenvel

De wedstrijden van het Nederlands elftal beleeft Meurs-Van Pelt als bijzondere momenten. In haar jongere jaren kwam de Assendelftse 25 keer uit voor het Nederlands elftal. Als ze nu voor de buis zit, dan komen er wel weer wat herinneringen naar boven. "Vooral het volkslied roept die beleving op, dan zit ik met kippenvel voor de tv."

Paspoort:

Naam: Martine Meurs-Van Pelt
Leeftijd: 45 jaar
Club: vv Assendelft dames 1 (hoofdcoach)
Niveau: 3e klasse
Oneliner: "De basis begint bij allemaal hard werken."

"Er lijkt een klik te ontstaan bij Oranje", is het gevoel van Meurs-Van Pelt. Iets dat volgens haar van groot belang is om tot goede prestaties te komen. "Met tien Kylian Mbappe's red je het niet, het is veel belangrijker dat er saamhorigheid in een selectie ontstaat. Dat merkte ik ook in mijn tijd als speelster." 

Systeem

"De ideale opstelling voor deze rubriek heb ik samen met mijn zeventienjarige zoon gemaakt. Hij heeft alles tot nu toe nog gezien. We kiezen voor een 4-3-3 formatie en zien het liefst Memphis Depay hangend op de rechterkant. Dan heeft hij vrijheid om in de bal te komen en is er ruimte voor Denzel Dumfries om eroverheen te komen."

Zie hieronder de basiself van Martine Meurs-Van Pelt.

Opstelling Nederlands elftal Martine Meurs-van Pelt - Foto: NH Media

Als oud-doelvrouw let Meurs-Van Pelt extra op Bart Verbruggen. De goalie van Oranje krijgt veel lovende kritieken en dat vindt ze wel terecht. "Hij zorgt voor veel rust en is elk moment aanspeelbaar. Daardoor is hij op bepaalde momenten een extra veldspeler. En gezien zijn jonge leeftijd doet hij meer dan goed."

Joey Veerman

Tegen Frankrijk is het de vraag of Ronald Koeman een plekje in de basis inruimt voor Joey Veerman. De Volendammer speelde tegen Polen (2-1 winst) niet zijn beste wedstrijd met een aantal verkeerde passes. "Die slordigheden kunnen ook te maken hebben met spanning. Het is pas zijn eerste eindtoernooi. Toch zal ik hem laten staan, het is een speler waar ik graag naar kijk."

Tekst loopt door onder de foto.

Joey Veerman tijdens de oefeninterland tegen IJsland - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

"Met een beetje mazzel en de juiste teamspirit kan Oranje zomaar verrassen", kijkt Meurs-Van Pelt vooruit naar de kansen voor de ploeg van Koeman. "Als outsider kunnen we dit toernooi winnen. Wel blijven Frankrijk, Duitsland en Spanje voor mij de grootste kanshebbers."

Vanavond om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal de tweede poulewedstrijd in Leipzig tegen Frankrijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52