Ga naar Content

Op de stoel van de bondscoach: Robert Schram van Jong Hercules

Het goede gevoel rondom Oranje is even ver te zoeken. De nederlaag tegen Oostenrijk (3-2) komt hard aan en toernooiwinst voelt ineens heel ver weg. Toch houden we de moed erin en dat geldt zeker voor Robert Schram. De 34-jarige hoofdtrainer van Jong Hercules is positief gestemd en geeft graag Ronald Koeman wat tips. Daarom zit hij deze week op de stoel van de bondscoach.

Ronald Koeman & Robert Schram - Foto: Orange Pictures

"Deze nederlaag kan ook wel positief werken", laat een optimistische Robert Schram twee dagen na het verlies van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk weten. De trainer van Jong Hercules gelooft dat het nog goed komt met Oranje op dit EK. "In verleden deden we het ook regelmatig goed in de groepsfase en vlogen we er daarna direct uit."

Vernieuwen

"Wel vind ik dat Ronald Koeman nu wat moet veranderen. Op deze manier doorgaan werkt gewoon niet. Wel vraag ik me af of hij er mans genoeg voor is. Hij kiest toch vaak voor het vertrouwde en z'n vaste gewoontes. Vernieuwen doet hij niet snel."

Paspoort:

Naam: Robert Schram
Leeftijd: 34 jaar
Club: Jong Hercules (hoofdcoach)
Niveau: 4e klasse
Oneliner: "Het is maar voetbal, er zijn belangrijkere zaken in het leven."

"Ik mis een bepaalde hiërarchie. Memphis gedraagt zich een beetje als het mannetje, maar laat dat niet zien in prestaties. Dan ben je als medespeler er ook wel snel klaar mee. Op dit moment voelt het als een los zand, ik voel niet dat het een team is."

Systeem

Als het gaat om het systeem zou Schram kiezen voor een 3-5-2 opstelling. Waar ruimte ligt voor de wingbacks. "Daardoor krijgt Memphis voorin meer aanvoer vanaf de zijkanten, daarnaast vind ik hem eigenlijk een speler voor een tweespitsensysteem."

Zie hieronder de basiself van Robert Schram.

Zie hieronder de basiself van Robert Schram. - Foto: NH Media

Deze dagen is Joey Veerman het gesprek van de dag. De middenvelder uit Volendam verraste menig voetbalkenner door zo slecht te spelen. Ook Schram was behoorlijk verbaasd. "Als je kijkt hoe Veerman speelt in de eredivisie of in de uitzwaaiwedstrijd tegen Canada, dan zie je dat hij wel zeer aardig kan voetballen." Hoe sterk seizoen Veerman ook achter de rug heeft, Schram snapte de vroege wissel van Koeman wel. "Logisch, alleen wel jammer voor hem."

Vlammen

"Hoe slecht het ook was tegen Oostenrijk, ik denk dat Nederland de aankomende wedstrijden gaat vlammen. Dat heb ik zelf ook ervaren bij Jong Hercules. Na een tegenslag ben je vaak extra scherp en gefocust. Daarnaast heeft Oranje in het verleden bewezen goed te kunnen voetballen."

Tekst loopt door onder de foto.

Joey Veerman verlaat balend het voetbalveld - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

"Kijken in mijn glazen bol geloof ik dat Nederland de finale gaat halen", is Schram erg hoopvol Volgende week dinsdag neemt de selectie van Koeman het op tegen Roemenië. "Deze wedstrijd gaan we uiteraard winnen en vervolgens zie ik ons nog wel verrassen. Alleen ben ik wel bang dat we de finale verliezen."

"Spanje gaat het toernooi winnen namelijk. Ik vind het een mooi team waarbij ze aanvallend voetbal spelen en eenvoudig kansen creëren."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52