Ga naar Content

Zo reis je het makkelijkst naar het F1-weekend in Zandvoort

Meer dan 100.000 bezoekers per dag maken in augustus de tocht vanuit binnen- en buitenland naar het circuit in Zandvoort voor de Dutch Grand Prix. Voor iedereen die zich afvraagt: 'Hoe kom ik bij de Dutch Grand Prix?', zet NH hieronder op een rijtje hoe je het best naar het kustdorp kan reizen.

Max-fans in de trein - Foto: NH / Samanta de Groot

Zandvoort gaat in lockdown voor het Grand Prix-weekend. Alle toegangswegen naar het kustdorp worden afgesloten van donderdagnacht 22 augustus 5.00 uur tot en met zondag 25 augustus 23.00 uur, behalve voor inwoners. Het is dus niet mogelijk om met de auto het dorp in te komen als je niet in het afgezette gebied woont.

Ook sommige wegen in de omringende dorpen gaan dicht. Kijk op de website van de Dutch Grand Prix voor een overzicht van alle afsluitingen.

Met het openbaar vervoer naar Zandvoort

Voor veel mensen is daarom het openbaar vervoer de beste optie om naar Zandvoort te komen. Om de enorme stroom aan racefans aan te kunnen, zet de NS extra treinen in. Er rijden er twaalf per uur van 's ochtends vroeg tot 22.00 uur vanaf Amsterdam Centraal. Vanaf station Zandvoort aan Zee is het ongeveer een kwartier lopen naar het circuit.  

Ondanks dat er extra veel treinen rijden, is de verwachting dat het nog steeds erg druk wordt in de trein en op de perrons. Houd rekening met een langere reistijd en een langere wachttijd bij het overstappen op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Zandvoort op slot vanwege Dutch Grand Prix - Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Het is ook mogelijk om met de bus naar het circuit te komen. Connexxion laat extra bussen rijden op de lijnen 300 en 356 vanaf station Haarlem naar de racebaan. Elke 5/6 minuten vertrekt er een bus die je tot op 250 meter afstand van het circuit brengt.  

Aan het einde van de dag kan je ook de bus weer terugpakken naar Haarlem. Tot 20.00 uur vertrekt er iedere 5 minuten een bus die je terugbrengt naar het station.

Op de fiets naar Zandvoort

Als je toch niet anders kan dan de auto pakken, kun je gebruikmaken van de speciale Park + Bike-plekken. Daarbij parkeer je je auto op afstand van Zandvoort om vervolgens het laatste stuk per fiets af te leggen. Dat kan met je eigen fiets, maar ook met een huurfiets.

Voor de fietsen zijn rondom het circuit vele stallingen. Deze zijn gratis en worden beveiligd. Vanaf de stallingen is het maximaal een kwartier lopen naar het circuit. 

Zo vermijd je de drukte

Wil je de echte drukte bij de toegangspoorten en op weg naar het circuit vermijden? Dan wordt het aangeraden om extra vroeg te komen. Tot 9.00 uur is het waarschijnlijk nog vrij rustig bij de ingangen, maar tussen 9.00 uur en 12.00 uur is het op z'n drukst. 

Bij vertrek loont het om wat eerder weg te gaan of om juist wat langer te blijven zitten. Het is tussen 17.00 uur en 19.00 uur op z'n drukst bij de uitgangen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.