Ga naar Content

Wie is Troy Parrott, de nieuwe spits van AZ? "Een doelpuntenmaker"

AZ trok flink de knip voor hem. Troy Parrott kwam over van Tottenham Hotspur en is de één van de duurste spelers ooit van de Alkmaarders. Een korte kennismaking met de nieuwe spits van AZ, die Vangelis Pavlidis moet doen vergeten.

Troy Parrott stelt zichzelf voor - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de eerste oefenwedstrijd waarin Parrott meedeed, gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Al snel maakte hij zijn eerste doelpunten in het shirt van AZ. Volgens de Ierse spits is dat ook zijn kenmerk. Hij is naar eigen zeggen een spits die van doelpunten leeft. 

Het afgelopen seizoen speelde de 22-jarige Parrott al op huurbasis in Nederland. Spurs verhuurde hem aan Excelsior, waarmee hij uiteindelijk degradeerde uit de eredivisie. Eerder werd hij al uitgeleend aan Millwall, Ipswich Town, MK Dons en Preston North End. De keuze voor AZ was voor hem logisch, omdat het Nederlandse voetbalklimaat hem ligt. "Vorig seizoen heb ik het erg naar m'n zin gehad."

Tekst loopt verder onder de video.

Parrott: "AZ past perfect in ontwikkeling" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Bij AZ moet hij het dealen met de erfenis van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits verruilde AZ voor Benfica voor een bedrag van 20 miljoen euro. Het afgelopen seizoen werd Pavlidis topscorer van de eredivisie met 28 goals. Parrott denkt dat hij ook in staat is om topscorer te worden.

Martens

"Parrott is iemand die in de bal kan spelen en die ook de diepgang heeft. Uiteindelijk staat hij ook garant voor goals", weet trainer Maarten Martens. "We moeten hem niet steeds gaan vergelijken. Dit is een nieuw seizoen, een nieuwe spits. Wij denken een hele goede met hem te hebben."

AZ-trainer Maarten Martens: "We moeten hem niet steeds gaan vergelijken" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook