Ga naar Content

AZ-aanwinst Jeroen Zoet (33) keepte in Oranje, maar heeft jong broekie voor zich

Met de komst van Jeroen Zoet heeft AZ een ervaren kracht aan de selectie toegevoegd. De 33-jarige doelman, die 11 interlands voor het Nederlands elftal keepte, wordt wel tweede doelman achter de 20-jarige Rome-Jayden Owusu-Oduro. "Voor mij klopte het plaatje", zegt Zoet na zijn officieuze debuut.

Jeroen Zoet wist al dat hij tweede keeper bij AZ zou zijn - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de oefenwedstrijd tegen Kortrijk kwam Zoet binnen de lijnen voor Hobie Verhulst. Het waren zijn eerste minuten in het shirt van AZ. Minuten die hij waarschijnlijk moet koesteren, want als tweede keeper zal hij veelvuldig op de bank zitten. "Ik moet zorgen dat ik er sta als het moet."

"In de topsport kan alles zomaar veranderen. Ik weet waarom ik hierheen ben gegaan", zegt Zoet over zijn keuze voor AZ. De afgelopen vier jaar speelde hij in Italië bij La Spezia. Daar speelde hij in de Serie B, op het tweede niveau. "Een competitie die we niet moeten onderschatten", zegt trainer Maarten Martens. "Ik vond het belangrijk dat we een keeper haalden die veel gespeeld heeft."

"Ik moet zorgen dat ik er sta als het moet"

AZ-keeper Jeroen Zoet

Waar clubs in de voorbereiding vaak nog de opties open laten voor de hiërarchie, weet Martens al de pikorde. Owusu-Oduro eerste keeper, Zoet tweede keeper en Verhulst derde keeper. "Voor het keeperskwartet zochten we nog iemand met die past bij de cultuur, de volwassenheid in de groep en de trainingsattitude. Dat is een rol die hij op moet pakken en volgens mij heel goed bij hem past."

AZ-trainer Maarten Martens over de pikorde onder de lat - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook