Ga naar Content

AZ moet diep gaan tegen Aris Thessaloniki, maar wint ook vijfde oefenduel

AZ heeft ook de vijfde oefenwedstrijd gewonnen. Op het warme en sfeervolle complex van VV Dirkshorn werd het 2-1 tegen Aris Thessaloniki. Zico Buurmeester en Alexandre Penetra maakten de goals voor de Alkmaarders.

Alexandre Penetra (midden) wordt gefeliciteerd door Denso Kasius na zijn goal - Foto: Orange Pictures

De openingsfase had niet lang nodig om te ontvlammen. De Grieken kregen binnen vier minuten al een penalty na een domme overtreding van Alexandre Penetra. Javier Delgado Saverio nam de strafschop en zag deze gekeerd worden door de sterk keepende Hobie Verhulst. Opnieuw ontbrak Rome-Jayden Owusu-Oduro wegens een blessure. Voor de gemiste strafschop had AZ al een kans gekregen via Zico Buurmeester, maar zijn schot werd geblokt.

Na een goede actie van Troy Parrott opende Buurmeester de score: 1-0. Daarvoor werden schoten van Riechedly Bazoer en een kopbal van Maxim Dekker ternauwernood tegengehouden. Via Alvaro Jose Zamora Mata kwam Aris op gelijke hoogte met AZ (1-1). Het was pas de tweede tegengoal in de voorbereiding. Tot overmaat van ramp blesseerde gelegenheidslinksback Lewis Schouten zich en duurde het tien (!) minuten voor hij werd vervangen. De jongeling Kasper Boogaard mocht zijn officieuze debuut maken.

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens greep de blessure van Lewis Schouten om zijn ploeg met tien man te laten spelen - NH Sport / Milton Pus

Zege veiliggesteld

In de tweede helft kon AZ de aanwezige fans lange tijd niet vermaken. Jayden Addai zorgde voor een grote kans, maar zag na zijn voorzet dat de inzet van Ernest Poku werd geblokt. Ondanks de mindere fase van de Alkmaarders na de rust, nam het opnieuw de leiding. Een scherp aangesneden vrije trap van Bazoer werd vakkundig ingekopt door Penetra: 2-1. Het was de ultieme wraak voor de Portugees, die een slechte wedstrijd speelde.

Daniel Deen mocht in de slotfase minuten maken onder de lat van Maarten Martens. Dat vertrouwen betaalde hij meermaals terug met goede reddingen. Toch zal hij zich moeten gaan focussen op een plekje bij Jong AZ. Daar is een vacature vrijgekomen met het vertrek van Owusu-Oduro naar het eerste. AZ had nog een opleving in de staart van de wedstrijd. In de slotfase kopte Lequincio Zeefuik nog over en schoot Kasius op de paal. De score veranderde niet meer. 

Opstelling AZ: Verhulst (Deen/60); Kasius, Penetra, Dekker, Schouten (Boogaard/40); Buurmeester (Koopmeiners/86), Bazoer, Belic (Maikuma/60); Addai (Sadiq/75), Parrott (Zeefuik/46), Poku (Van Brederode/75)

Maarten Martens baalt van het vertoonde spel en geeft een update over de ziekenboeg - NH Sport / Milton Pus

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52