Ga naar Content

Trotse AZ-fans hoopvol voor het nieuwe seizoen: "We worden kampioen"

Tijdens de traditionele AZ-fandag waren de supporters goedgemutst. Logischerwijs vanwege de zonnige omstandigheden, alsmede voor aanvang van het nieuwe seizoen van hun club die voor de deur staat. "Waarom zouden we geen kampioen kunnen worden"?

Al vroeg loopt het parkeerterrein van AZ vol met enthousiaste supporters. Tijdens de AZ-fandag kunnen kinderen én volwassenen hun hart ophalen aan de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd. Zo staat er een opblaasbaar springkussen, kan je proberen zo hard mogelijk een bal tegen de touwen te schieten en worden er op een miniveldje partijtjes gespeeld.

Tekst loopt door onder de video.

Fans genieten zichtbaar van AZ-fandag - NH Sport/Menno Schilder

Wat opvalt: de fans zijn unaniem over de kansen voor wat betreft het komende seizoen. De Alkmaarders zouden de top-3 wel eens kunnen aanvallen, of misschien zelfs meer: "We hopen er natuurlijk wel op. Dan kunnen we samen weer mooie reizen in Europa maken."

Spelersbus

Behalve het spelen van spelletjes en een handtekeningsessie na afloop van de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo is het ook mogelijk om een kijkje in de spelersbus te nemen. De rij om in het voertuig te kijken neemt aan het begin van de middag in rap tempo toe: "Met deze bus wil ik wel op vakantie", roept een enthousiaste supporter. 

Als een uur voor de wedstrijd de poorten van het stadion open gaan, drommen de hoopvolle supporters richting de tribunes. De wedstrijd tegen Atalanta is gratis en voor niets te bewonderen: "Atalanta is eigenlijk wel een ploeg van Champions League-formaat, dat niveau kan AZ ook aan. Ik heb echt heel veel zin in het seizoen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52