Ga naar Content

Gezin AZ-debutant Boogaard komt speciaal met de boot vanaf Texel: "Nu snel weer terug"

De oefenwedstrijd van AZ tegen Aris Thessaloniki zal voor altijd in het geheugen gegrift staan van de achttienjarige Kasper Boogaard. De jongeling van Texel kreeg van trainer Maarten Martens ruim een helft speeltijd. Zijn ouders en zusje waren er ook bij. "Ze moeten alleen nu weer snel terug naar Den Helder, want anders missen ze misschien de boot", stelde Boogaard. 

Familie AZ-debutant Kasper Boogaard is speciaal met de boot vanaf Texel gekomen - NH Sport / Milton Pus

Boogaard was aanvankelijk op trainingskamp met Jong AZ en werd dinsdag ingelicht dat hij in de selectie zat voor het eerste. "Het is nog niet zeker of je speelminuten krijgt, zei de trainer. Ik moest met de teammanager naar huis om me voor te bereiden. Toen ik hoorde dat ik een serieuzere warming-up moest doen, viel het kwartje. Het was een heel mooi moment en dit zal ik niet snel vergeten."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-debutant Kasper Boogaard was vroeger fan van Teun Koopmeiners - NH Sport / Milton Pus

Aan de aandacht van kinderen en media moet Boogaard nog een beetje wennen. "Het is eigenlijk voor het eerst dat er zoveel bij komt kijken. Dat hoort erbij en maakt het ook leuk. Ik heb hier zelf ook gestaan. Mijn grote idool was Teun Koopmeiners."

"In de weekenden ga ik altijd naar huis", vertelde Boogaard. "Doordeweeks heb ik een appartementje in Zaandam. Dan kan ik lekker op de fiets naar de club. Ik weet nog niet of ik blijvend in Zaandam ga wonen, dat zie ik nog wel."

Voor AZ staat komende zaterdag de Open Dag op het programma. 's Middags wordt er dan in het eigen stadion geoefend tegen Atlanta Bergamo, de aftrap is 15.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52