Ga naar Content

Bewoners De Westeinder schreeuwen het uit voor hun camping: "Wij blijven!"

Recreanten en vaste bewoners die op camping De Westeinder in Rijsenhout verblijven, zijn nog steeds niet van plan om hun biezen te pakken omdat de nieuwe eigenaar dat wil. Gisteren sloten zij zich aan bij een landelijk protest van de SP tegen het opkopen van familiecampings om er luxe vakantieparken van te maken. 

Bewoners van De Westeinder tijdens de 'Red de camping' actie - NH Nieuws

Het protest in Vogelenzang moet minister Mona Keizer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening overtuigen dat wetgeving die kampeerders beschermt tegen 'roofinversteerders' er moet komen.

Op De Westeinder verblijven naast recreanten ook een hoop mensen die door de wooncrisis geen 'normaal' huis kunnen vinden. "Ik weet echt niet waar ik heen moet", vertelt de 89-jarige Hennie Hoogenboom. "Ik moet dan bij mijn kinderen aankloppen."

"Ze zijn met zijn allen naar ons chalet gekomen om de poort door te zagen"

Judith van de Geijn

De bewoners richtten een stichting op en begonnen een rechtszaak tegen de nieuwe eigenaar Kleen Estate. Die sloopte deze zomer wel al de receptie, het toilet- en douchegebouw en de speeltuin. Bewoners voelen zich geïntimideerd.

Judith van de Geijn bijvoorbeeld: "Ze zijn met zijn allen naar ons chalet gekomen om de poort door te zagen, omdat zij ons de dag daarvoor met onmiddelijke ingang hebben opgezegd. Ze vinden dat wij mensen opruien hier op de camping." Ze kan er twee maanden niet wonen, maar wint een kortgeding. Kleen moet haar water en elektriciteit van de rechter weer aansluiten. 

Inversteerders overtuigen

Ze hoopt dat campingbewoners de landelijke politiek wakkerschudden door hun krachten te bundelen. "Maar ook dat we van elkaar kunnen leren en een investeerders kunnen overtuigen om nog een keer na te denken of dit echt is waar ze hun geld in willen investeren. Een belangrijke geldschieter voor de vernieuwde Westeinder heeft zich na een gesprek met de bewoners teruggetrokken. 

Meer over camping De Westeinder

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]