Ga naar Content

Live NH Sport: Telstar naar Excelsior en FC Volendam op bezoek bij MVV Maastricht

Als gedeeld koploper reist Telstar vandaag af naar Rotterdam waar Excelsior de tegenstander is. De buschauffeur van FC Volendam heeft een langer ritje voor de boeg: hij stuurt zijn bus naar De Geusselt, de thuishaven van MVV Maastricht. NH Sport doet van beide duels vanaf 19.00 uur live verslag op de radio.

Yaël Liesdek viert diep in blessuretijd zijn winnende goal tegen Excelsior (2020) - Foto: Pro Shots / Dennis Wielders

Geen interlandbreak voor Telstar afgelopen weekend; integendeel de Velsenaren deden goede zaken door met 4-0 te winnen van MVV. Door dit resultaat gaat de ploeg van trainer Anthony Correia met De Graafschap aan kop in de eerste divisie. De stand is ietwat vertekend, want nummer vier Excelsior heeft bijvoorbeeld hetzelfde aantal verliespunten als de Witte Leeuwen. 

Mooie reeks

Het wordt boeiend om te zien of Telstar de sterke competitiestart weet door te trekken. Hoewel je geen punten verdient op basis van resultaten uit het verleden, is het opvallend dat Telstar zeven uitwedstrijden op rij niet verloren heeft bij de Kralingers. De laatste nederlaag dateert van 11 november 2005 (4-0) onder het bewind van trainer Luc Nijholt. De huidige trainer Anthony Correia speelde toen rechtsback. 

Bij Telstar is Tom Overtoom op de terugweg van zijn hamstringblessure, maar de middenvelder is nog niet inzetbaar. Erik-Jan Brinkman is de verslaggever in Rotterdam waar scheidsrechter Joey Kooij uit Monnickendam om 20.00 uur voor het beginsignaal fluit. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Scheidsrechter Joey Kooij - Foto: Pro Shots / Joep Leenen

De tegenstander van Telstar van afgelopen weekend kruist nu dus de degens met FC Volendam. De vraag is of MVV de uitgedeelde klap heeft verwerkt. Volendam legde zelf tegen TOP Oss een overtuigende 4-0 op de mat en verruilden de laatste plaats in de eerste divisie voor plek zestien. De Volendammers hebben twee punten minder dan MVV. 

Kuwas afwezig

Trainer Rick Kruys kan geen beroep doen op de onlangs gecontracteerde Brandley Kuwas. Het papierwerk met zijn vorige club, het Turkse Giresunspor, is nog niet afgerond, waardoor hij niet speelgerechtigd is. De andere aanwinst, Jamie Jacobs, mag wel spelen. Vanwege blessures ontbreken Aurelio Oehlers, Koen Blommestijn, Mika van der Horst, Déron Payne, en Myron Mau-Asam.

Stephan Brandhorst doet vanaf 20.00 uur verslag vanuit De Geusselt. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52