Ga naar Content

De Week van West-Friesland: rechtszaak 'kofferbakmoord' en lieve woorden voor Geert

In De Week van West-Friesland blikken we terug op de nieuwsfeiten van de afgelopen zeven dagen. Welke berichten vielen op en welke verhalen mag je echt niet missen? We zetten het meest opmerkelijke nieuws uit onze regio nog een keer op een rijtje. 

De Bourgondiëweg in Bovenkarspel - Foto: NH Media

Rechtszaak 'kofferbakmoord'

We waren aanwezig bij een aantal heftige rechtszaken, de afgelopen week. Zo werd de zaak behandeld in wat de 'kofferbakmoord' is gaan heten. Had Emiel H. (54) zijn vrouw Linda nou gewurgd en daarna in brand gestoken, of was het toch een ongeluk, zoals hij zelf zegt? Het werd een beladen zitting met veel emoties bij de nabestaanden. De oudste zoon las een slachtofferverklaring voor. "Had mama laten gaan, dan was het nooit gebeurd", klonk het. Tegen Emiel H. werd uiteindelijk 13 jaar cel geëist. 

Lees ook

Later in de week nog een heftige zaak. Bij een ongeluk in Opmeer kwam vorig jaar een 29-jarige Rotterdammer om het leven. Bestuurder Julian R., zou op de weg 114 kilometer per uur hebben gereden, maar overleefde het ongeval. Eén stuurbeweging werd de Rotterdammer fataal. "Ik wilde laten zien hoe direct de auto reageerde. Dat dit zou gebeuren had ik nooit verwacht", verklaarde R. De vriendin van de overleden Rotterdammer was kritisch. "De verdachte heeft ons met zijn onverantwoordelijke rijgedrag beroofd van onze toekomst en de liefde van mijn leven." Tegen R. werd 8 maanden cel geëist. 

Dodelijk ongeluk Opmeerderweg - Foto: Inter Visual Studio

Een grote teleurstelling voor de familie van de in 2008 overleden Mariska Mast. Politie en justitie hebben het cold case-onderzoek naar de dood van de Hoornse stopgezet. In 2008 kwam Mast om het leven tijdens een reis door Midden-Amerika. Lang werd gedacht aan een misdrijf, maar onderzoekers komen nu tot de conclusie dat een ongeluk het meest aannemelijk is.

"Zeer teleurstellend natuurlijk", reageerde vader Herbert. "We zijn lamgeslagen, het is echt een mokerslag", vertelt Bibi Bookholt, de beste vriendin van Mariska.  

Eerder maakte NH een uitgebreid item over het onderzoek, met de vader van Mariska. 

Herbert Mast over de dood van zijn dochter Mariska Mast - NH Nieuws

Brand in Grootebroek kost hond het leven

Een uitslaande brand aan Het Voert in Grootebroek kostte de hond van de bewoner het leven. De politie hield diezelfde bewoner (34) na de brand aan. Volgens buren was het niet de eerste keer dat de bewoner voor problemen zorgde. Vier jaar geleden was er ook al brand. Buurvrouw Cindy vermoedt dat de buurman een psychose had. "Daar had hij wel vaker last van. Hij moet geholpen worden en hier niet voor een tweede keer worden teruggeplaatst, lijkt me."

Lees ook

Toch nog goud voor Geert Schipper

"Ik heb dan wel brons gewonnen, maar mijn gezinnetje is goud waard", sprak Paralympiër Geert Schipper uit Spanbroek. De West-Fries won op de Paralympische Spelen van Parijs brons en werd afgelopen week gehuldigd door de gemeente Opmeer. Die huldiging was extra speciaal vanwege de toespraak van dochter Julia, toevallig ook kinderburgemeester in Opmeer. "Papa, ik ben ontzettend trots op jou en ik hou van je", klonk het. 

Lees ook

Nat pak tijdens kermis Onderdijk

Er waren heel wat natte pakken te zien in Onderdijk. Een nieuw onderdeel op de jaarlijkse kermis was 'Fiets 'm erin'. Jouke en David zijn twee van de deelnemers. "Ik denk dat we 4 meter ver kwamen." Het maakte het plezier er niet minder om. "Waar maak je dit mee. Ik heb filmpjes gezien op YouTube bij andere kermissen. En dan zie je het hier, in zo'n kleine gemeenschap."

Fiets 'm Erin bij Kermis Onderdijk - NH Nieuws

Heb jij een tip voor de West-Friese redactie? Mail naar: [email protected]