Ga naar Content

Uitblinkende Parrott geniet van historische avond: ''Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Het zal nog lang onrustig blijven in Alkmaar. AZ beleefde zaterdag een historische avond door sc Heerenveen een ongelooflijk pak slaag te geven: 9-1. Uitblinker aan Alkmaarse zijde was Troy Parrott, die vier goals maakte. "Zoiets als vanavond heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière." Sven Mijnans, Ibrahim Sadiq, Mexx Meerdink, Kristijan Belic en Zico Buurmeester scoorden de andere treffers. 

AZ-spits over de bijzondere wedstrijd tegen Heerenveen - NH Sport / Milton Pus

"Ik denk dat de eerste goal het mooiste was", reageert Parrott als hij moet terugblikken op zijn vier treffers tegen het zwakke Heerenveen. "Een doelpunt maken in de kruising is altijd een heerlijk gevoel. Het is prachtig om te scoren in het eigen stadion. Ik ken de uitdrukking van de 'ketchup-fles', dus laten we hopen dat ik nog meer doelpunten mag gaan maken voor AZ."

Tijdens de voorlaatste thuiswedstrijd (tegen NEC) kreeg Parrott een opblaasbare papegaai van de Ben-Side als welkomstcadeau. "Ik heb hem bewaard bij mij thuis. De papegaai reist door het hele huis en ligt nu in de keuken. Het is geweldig dat ik word toegezongen door de fans."

Troy Parrott over zijn band met de AZ-fans - NH Sport / Milton Pus

AZ-trainer Maarten Martens was 'absoluut niet tevreden' over de eerste helft van zijn ploeg. "Dat heb ik duidelijk laten zien met beelden. Op een gegeven moment maak je je daar terecht boos over, want het moest veel beter. Dat hebben ze wel even gemerkt in de rust."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens over de bijzondere avond - NH Sport / Milton Pus

"Meestal als we gewonnen hebben, slaap ik de daaropvolgende nacht slecht", geeft Martens toe. "Dan ben ik altijd weer bezig met de volgende wedstrijd. Ik hou wel van rode wijn en zal zeker straks nog een glaasje doen, maar ik ga er geen negen drinken."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens over Troy Parrott en rode wijn - NH Sport / Milton Pus

Door de 9-1 zege heeft AZ dertien punten bij elkaar gesprokkeld en staat het tweede in de eredivisie achter PSV. PEC Zwolle is komende vrijdag de eerstvolgende tegenstander en de aftrap is 20.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52