Ga naar Content

Noorderlicht liet lang op zich wachten, maar Cor legde het toch vast

Een hoop Noord-Hollandse noorderlichtjagers kwamen vannacht bedrogen uit, behalve Cor Baltus uit Egmond-Binnen. Hem lukte het wél om het natuurfenomeen vast te leggen, al moest hij daarvoor wel erg vroeg zijn bed uit.

Foto: Cor Baltus

"Ik kreeg om 4.00 uur 's nachts een melding van een app op mijn telefoon dat er op dat moment een grote kans was om het noorderlicht te zien", vertelt Cor.

Hij trok eerst de duinen van Egmond in, maar daar kon hij het nog niet goed zien. "Toen ben ik naar de andere kant van Egmond-Binnen gegaan, naar de polder. Op een gegeven moment zag ik een soort grijze streep in de lucht. Toen ik dat vastlegde met de camera, was dat het noorderlicht."

Drie keer is scheepsrecht

Uiteindelijk was de paarse gloed pas rond 5.20 uur aan de hemel te zien. Dat hij er erg vroeg voor zijn bed uit moest, vond Cor niet erg. "Het was zeker de moeite waard. Ik heb twee keer eerder geprobeerd het noorderlicht te fotograferen, maar dat is toen niet gelukt. Drie keer is blijkbaar toch scheepsrecht."

"Ik heb wel mazzel gehad, denk ik. Ik ben er heel blij mee."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.