Ga naar Content

Man doet zich voor als politieagent en haalt pas en sieraden op bij 94-jarige vrouw

Een nog onbekende, maar wel op camera vastgelegde man, pint vrijdagavond 31 mei met de gestolen bankpas van een 94-jarige vrouw uit Purmerend. Met een listige babbeltruc wist hij naast de pinpas ook dierbare sieraden van het slachtoffer mee te nemen.

Foto: NH Media

De oudere vrouw uit Purmerend werd gebeld door iemand die zich voordeed als een politieagent. De beller waarschuwde haar voor een dreigende inbraak en adviseerde om haar waardevolle bezittingen, met name haar sieraden, veilig te stellen.

Op vrijdagavond 31 mei stond er iemand voor haar deur, zogenaamd namens de politie. Hij gebruikte een code die eerder telefonisch was doorgegeven als 'veiligheidscontrole'. Hoewel het pure misleiding was, weten dit soort oplichters hun verhaal zo overtuigend te brengen dat ze vaak vertrouwen weten te winnen.

Trouwringen 

De vrouw overhandigde haar bankpas met pincode, samen met een aantal waardevolle sieraden. Hoewel er geen foto's van zijn, gaat het om zeer persoonlijke bezittingen, zoals een gouden trouwring voor dames met de datum 20-6-1956 erin gegraveerd. Ook gaf ze een gouden hanger af, gemaakt van een heren trouwring met een rode steen van een zegelring.

Nog diezelfde dag, op vrijdag 31 mei, werd er met haar pas gepind. Of dit door dezelfde persoon is gedaan die de pas bij haar ophaalde, is niet duidelijk. Rond tien voor acht 's avonds werd er 400 euro opgenomen bij een geldautomaat aan de Koestraat in Purmerend.

Politie: "Wij halen uw spullen nooit op"

De politie benadrukt nog maar eens: zij zullen nooit, maar dan ook echt nooit, op deze wijze mensen opbellen en aan de deur verschijnen om spullen op te halen.

Tekst loopt door na de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Signalement 

De man heeft een lichte huidskleur en is tussen de 18 en 30 jaar oud en heeft donkerbruin slash zwart haar en heeft een snor en een baardje. Hij draagt een grijze sweater van het merk Kings. 

Lees hier meer over babbeltrucs

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal