Ga naar Content

Noord-Hollandse wielerploeg strijdt tegen extreme hitte in China

Al jaren koerst de Noord-Hollandse wielerploeg Parkhotel Valkenburg in China. Deze trip staan de Ronde van Hainan en de Ronde van Poyang Lake op het programma. Een bloedhete uitdaging: op het tropische eiland Hainan lopen de temperaturen al snel op tot dik in de dertig graden. 

Onder extreem hoge temperaturen werd de Ronde van Hainan verreden - NH Nieuws

In rit twee van de vijfdaagse koers krijgt Parkhotel-renner Martijn Rasenberg het al snel zwaar. Kort na de start moet hij al overgeven. De communicatie met de dokter verloopt, vanwege de taalbarrière, erg stroef. 

Zo'n 40 kilometer voor de finish staat de enige beklimming van de dag op het programma. Rasenberg kan het peloton niet bijhouden, en vecht om nog op tijd binnen te komen.

Hoe loopt dat af? Dat zie je in de bovenstaande reportage.

NH Sport volgde de Noord-Hollandse ploeg drie weken lang in China. Met de camera werd alles vastgelegd. Van ploegbesprekingen tot praatjes aan de ontbijttafel en van vreugde naar teleurstelling. Wij kregen overal toegang toe. Dit leverde een mooie documentaire op.

Op zondag 27 oktober wordt deel 1 (Tour of Hainan) uitgezonden. Een week later op 3 november deel 2 (Ronde van Poyang Lake). 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52