Ga naar Content

Live NH Sport: dubbel avondje AZ in Waalwijk én Velsen-Zuid

Twee keer AZ vanavond in de radio-uitzending van NH Sport. Het eerste elftal kan bij winst op RKC Waalwijk voor tenminste één dagje de koppositie in de eredivisie opeisen. De beloftenploeg van de Alkmaarders zou in de eerste divisie dat trucje kunnen kopiëren bij winst op Telstar. Beide duels zijn vanaf 19.00 uur rechtstreeks te volgen op NH Radio. 

Stadion RKC Waalwijk - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

De afgelopen seizoenen deden RKC en AZ in Waalwijk niet veel voor elkaar onder. Van de laatste zeven ontmoetingen wonnen de Alkmaarders er vier en gingen er drie verloren.

Dit seizoen is de ploeg van RKC-trainer Henk Fraser begonnen met verliespartijen tegen PSV (5-1), FC Groningen (1-2) en GA Eagles (2-0). In de laatste twee duels kregen respectievelijk Oskar Zawada en Yassin Oukili rood. Beide spelers ontbreken daardoor vanavond. 

AZ mist de al langer geblesseerde Bruno Martins Indi, Myckel Lahdo en Jeroen Zoet. Voor trainer Maarten Martens is het bezoek aan Waalwijk speciaal. De Belg voetbalde tussen 2004 en 2006 voor RKC waarna AZ hem oppikte. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

RKC Waalwijk - AZ begint om 20.00 uur. Stephan Brandhorst doet verslag.

Doordat AZ 1 en Jong AZ tegelijkertijd in actie komen, kan Jong AZ-trainer Leeroy Echteld geen spelers inzetten die ook bij AZ 1 minuten maken.

"Die jonge gasten kunnen ook goed voetballen"

Telstar-trainer Anthony Correia

Dat zou in het voordeel van Telstar zijn, al ziet Telstar-trainer Anthony Correia dat anders. "Die jonge gasten kunnen ook goed voetballen. Wij moeten zelf zorgen dat we er klaar voor zijn", aldus Correia die tegen Jong AZ Zakaria Eddachouri gewoon opstelt. De spits staat nadrukkelijk in de belangstelling bij diverse clubs. Of aanwinst Reda Kharchouch bij de selectie zit, is onzeker. Zijn overschrijvingspapieren zijn nog niet rond. 

Telstar - Jong AZ begint vanavond om 20.00 uur en het commentaar krijg je van verslaggever Frank van der Meijden. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Verder blikken we vanavond in NH Sport terug op de loting van AZ en Ajax voor de competitiefase van de Europa League én kijken we met FC Volendam-trainer Rick Kruys vooruit naar FC Volendam  - TOP Oss van morgenmiddag, aftrap 16.30 uur. 

NH Sport is er vanaf 19.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52