Ga naar Content

De Week van West-Friesland: zedenzaak schokt Enkhuizen en aangiftes tegen festival

In De Week van West-Friesland kijken we terug op het nieuws van de afgelopen zeven dagen. Welke berichten vielen op en welke verhalen moet je echt niet missen? Het belangrijkste nieuws uit de regio nogmaals op een rijtje.

Foto ter illustratie - Foto: ANP

Enkhuizen is geschokt, nu blijkt dat een 26-jarige bewoner van de stad is opgepakt in verband met een omvangrijke zedenzaak. De man zou honderden minderjarige jongens hebben aangezet om naaktfoto's en -filmpjes van zichzelf te sturen via het platform Snapchat, en daarnaast zou er in één geval sprake zijn van fysiek misbruik. "Verschrikkelijk, ook voor de slachtoffers en de ouders", zei een bewoner van Enkhuizen op straat.

Scholen uit de omgeving kwamen met spoed bijeen en ook burgemeester Van Zuijlen zei te zijn geschrokken. De gearresteerde man was ook vrijwilliger van voetbalvereniging SV Enkhuizen, daar is hij op non-actief gezet

Lees ook

Festivalorganisator onder vuur

Festivalorganisator Danny Vermeer, het gezicht achter het Electronic Garden festival, ligt onder vuur. Nadat het festival in mei van dit jaar al werd afgelast, ging ook de editie van vorige week niet door. Veel mensen zijn gedupeerd en zeggen nog geld tegoed te hebben, waaronder kaartkopers, artiesten en leveranciers.

Er werd zelfs aangifte tegen de organisator gedaan. "Of het nu een fantast is, of een oplichter: deze jongen moet worden gestopt", zei een van de gedupeerden. Vermeer zelf zegt binnen een week de problemen te hebben opgelost. 

Lees ook

West-Friese ouderen slachtoffer van babbeltruc

Een 88-jarige vrouw uit de gemeente Stede Broec is deze week slachtoffer geworden van een babbeltruc. In goed vertrouwen gaf ze al haar sieraden mee aan een nepagent. De vrouw is haar vertrouwen in mensen kwijt, is er ziek van en schaamt zich. Ze is niet de enige: ook in Midwoud proberen nepagenten mensen te bedriegen.

Lees ook

Deze week was het in zowel Medemblik als Enkhuizen Harddraverij. De 'Dag der Dagen', zo noemen ze de derde maandag van september in Medemblik. De dag begon gezellig en op tijd, met een biefstukontbijt om 10 uur in de ochtend. 

De zonnige dag eindigde met een heftige schietpartij op de Overleek. Daar raakte een 23-jarige Medemblikker zwaargewond, nadat hij was geschoten vanuit een witte auto. Een dag later werd een eveneens 23-jarige inwoner van de gemeente Medemblik aangehouden.

Biefstukontbijt in Medemblik - NH Nieuws / Michiel Baas

Heb jij een tip voor de West-Friese redactie? Mail naar: Heb jij een tip voor de West-Friese redactie? Mail naar: [email protected]

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]